FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odjel za plastičnu kirurgiju KB-a Dubrava - prvi centar izvan EU s dozvolom za edukaciju

ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Odjel za plastičnu kirurgijuKliničke bolnice (KB) Dubrava dobio je akreditaciju Europske udruge zaplastičnu kirurgiju za edukaciju liječnika na specijalizaciji, čime jepostao prvo medicinsko središte izvan zemalja Europske unije (EU) zaedukaciju s tog područja medicine koje radi po EU-ovim standardima.
ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Odjel za plastičnu kirurgiju Kliničke bolnice (KB) Dubrava dobio je akreditaciju Europske udruge za plastičnu kirurgiju za edukaciju liječnika na specijalizaciji, čime je postao prvo medicinsko središte izvan zemalja Europske unije (EU) za edukaciju s tog područja medicine koje radi po EU-ovim standardima.

Pročelnik odjela Zdenko Stanec izjavio je Hini da će odsad na specijalizaciju iz plastične kirurgije u Zagreb moći doći liječnici iz drugih europskih zemalja, za što postoji interes. To će ujedno otvoriti mogućnost razmjene i povoljnijih uvjeta boravka našim liječnicima u tim zemljama.

Pozitivnu ocjenu za rad odjela dao je glavni tajnik Europske udruge za plastičnu kirurgiju Jon Edberg, koji je proteklih dana ocjenjivao prostorne i medicinske uvjete na odjelu, kvalitetu rada liječnika te mogućnosti boravka liječnika na specijalizaciji iz drugih zemalja.

Europska udruga za plastičnu kirurgiju usklađuje programe edukacije i specijalizacije iz plastične kirurgije kako bi u cijeloj Europi postojali jednaki standardi i visoki stupanj obrazovanja koji omogućuje razmjenu liječnika na specijalizaciji.

Akreditaciju je dosad dobilo dvadesetak europskih centara, a ove su je godine dobili Innsbruck i Zagreb.

Prilikom boravka glavnog tajnika udruge u KB-u Dubrava predloženo je da odjel, koji je ujedno Referentni centar Ministarstva zdravstva za plastičnu kirurgiju, organizira iduće godine europski ispit iz plastične kirurgije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙