FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Business plan razvoja Name idući tjedan u ministarstvima financija i gospodarstva

ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - Konzorcij Zagrebačke robne kućed.o.o., koji je osnovan s ciljem spasa Name d.d. u stečaju, idući ćetjedan ministarstvima financija i gospodarstva, rada i poduzetništvapredati "business plan" razvoja Name u stečaju.
ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - Konzorcij Zagrebačke robne kuće d.o.o., koji je osnovan s ciljem spasa Name d.d. u stečaju, idući će tjedan ministarstvima financija i gospodarstva, rada i poduzetništva predati "business plan" razvoja Name u stečaju.

Istaknula je to direktorica konzorcija Zagrebačke robne kuće d.o.o. Mara Loborec na okruglom stolu o tekstilnoj i kožarsko-prerađivačkoj industriji održanom danas u sklopu sajmova "Dani mode i ljepote" na Zagrebačkom velesajmu.

Na projektu spasa Name u stečaju, dodala je Loborec, radi se već godinu dana, a do danas su 52 hrvatska proizvođača potpisala pismo namjere za priključenje konzorciju. Uglavnom je riječ o proizvođačima tekstila, obuće i kože, no ima i proizvođača bijele tehnike, kozmetike i ostalih grana djelatnosti.

Savjetnik na izradi "business plana" Darko Petričević istaknuo je kako je cilj projekta razviti jaku domaću robnu kuću, a čitava koncepcija bazirana je na dvije robne kuće u konglomeratu Nama, onoj u Ilici i na Kvatenikovom trgu.

Vizija je, dodao je, u pet godina postati lider na zagrebačkom tržištu, ali sa utjecajem na čitavu regiju.

Istraživanja su pokazala kako bi već u 2006. godini robna kuća u Ilici mogla ostvariti promet od 139 milijuna kuna, a ona na Kvaternikovom trgu 89 milijuna kuna.

Govoreći o trenutačnom stanju u tekstilnoj i kožno-prerađivačkoj industriji tajnica Udruženja tekstilne i odjevne industrije pri HGK Mirjana Gambiroža-Jukić istaknula je kako je u prvih jedanaest mjeseci prošle godine u tekstilnoj i odjevnoj industriji bilo zaposleno 32.300 djelatnika, a u kožarsko prerađivačkoj 7.500.

Prihodi tekstilne i odjevne industrije u spomenutom su razdoblju iznosili 5,6 milijardi kuna, a kožno-prerađivačke 1,2 milijarde kuna. Investicije tekstilne i odjevne industrije iznosile su 368,9 milijuna kuna, a kožno-prerađivačke 128 milijuna kuna.

Izvoz tekstilne i odjevne industrije u prvih jedanaest lanjskih mjeseci bio je 678 milijuna dolara, a kožno-prerađivačke industrije 278,7 milijuna dolara.

Na okruglom stolu je istaknuto kako su kvaliteta, stvaranje robnih marki, specijalizacija proizvodnje te ulaganje u nove tehnologije i znanja nužnost za daljnji razvoj i opstanak domaće tekstilne i kožarsko-prerađivačke industrije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙