FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Boom zaposlenosti u poljskoj automobilskoj industriji

VARŠAVA, 7. veljače 2005. (Hina) - U poljskom sektoru proizvodnjedijelova za automobilsku industriju ove bi se godine moglo otvoritinovih 8.000 do 10.000 radnih mjesta, pišu poljski mediji.
VARŠAVA, 7. veljače 2005. (Hina) - U poljskom sektoru proizvodnje dijelova za automobilsku industriju ove bi se godine moglo otvoriti novih 8.000 do 10.000 radnih mjesta, pišu poljski mediji.

Poljsko udruženje automobilske industrije (PIM) objavilo je da su u kontaktu s brojnim međunarodnim kompanijama koje razmatraju planove o proširenju proizvodnje.

"Izgledi za ovu godinu vrlo su dobri. Nekoliko stranih kompanija, uključujući Opel Polska, Voss i Jearing ukazalo je da će povećati svoju prisutnost u Poljskoj", izjavio je direktor PIM-a Rafal Orlovski.

Brojke iz središnjeg statističkog ureda pokazuju da je broj zaposlenih u poljskoj automobilskoj industriji dosegnuo 89.000 krajem rujna lani, te je u prvih devet lanjskih mjeseci uvećan za 10 posto na godišnjoj razini.

Najveće zapošljavanje očekuje se u tvrtkama dobavljačima za automobilsku industriju, nekih 6.200 novih radnih mjesta, te proizvođača vozila i motora, oko 2.100 novih radnih mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙