FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Morski psi sve češće napadaju

MIAMI, 16. veljače 2005. (Hina/AFP) - Broj napada morskih pasa naljude bio je u laganom porastu u 2004., pokazalo je istraživanjeMeđunarodnog centra za napade morskih pasa (ISAF) čije je sjedište naFloridi.
MIAMI, 16. veljače 2005. (Hina/AFP) - Broj napada morskih pasa na ljude bio je u laganom porastu u 2004., pokazalo je istraživanje Međunarodnog centra za napade morskih pasa (ISAF) čije je sjedište na Floridi.

Prošle godine zabilježen je 61 napad u svijetu, u kojima je poginulo 7 osoba: 2 u Australiji, 2 u Sjedinjenim Državama (u Kaliforniji i na Havajima), 1 u Brazilu, 1 u Egiptu i 1 u Južnoafričkoj Republici, prema ISAF-u.

Napadi su u porastu u odnosu na 2003. godinu kada ih je bilo 57. Do porasta broja napada u posljednjih 10 godina došlo je zbog sve veće nazočnosti ljudi u vodi, rekao je direktor centra George Burgess.

Na Floridi je bilo samo 12 napada zabilježenih u 2004. prema 30 godinu dana prije, a taj manji broj napada objašnjava manja posjećenost plaža zbog četiri uragana koji su zadesili obale Floride u rujnu i listopadu, precizirao je Burgess.

Kako bi se izbjegao susret s tom životinjom direktor ISAF-a ne preporučuje odvojeno udaljavanje na pučinu, jer morski psi rijetko napadaju skupine i izbjegavanje nošenja svjetlucavih predmeta koji ih privlače.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙