FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Kini najmanje 150 milijuna pasa

PEKING, 14. veljače 2005. (Hina/AFP) - Broj pasa u Kini dosegao jebrojku od 150 milijuna, što znači da jedan pas dolazi na devet Kineza,izvijestila je agencija Nova Kina ističući da je držanje pasa u tojzemlji bilo zabranjeno jer se smatralo buržujskim običajem.
PEKING, 14. veljače 2005. (Hina/AFP) - Broj pasa u Kini dosegao je brojku od 150 milijuna, što znači da jedan pas dolazi na devet Kineza, izvijestila je agencija Nova Kina ističući da je držanje pasa u toj zemlji bilo zabranjeno jer se smatralo buržujskim običajem.

Kineski gradovi prosječno broje oko 100.000 pasa, a svake godine broj tih životinja povećava se za oko 10.000, doznaje se iz podataka Kineske udruge za zaštitu životinja.

U Pekingu je pobrojano oko 500.000 pasa, i, kao i u drugim velikim gradovima, enormni broj pasa predstavlja i enormni 'business'.

Prema službenim procjenama, trgovina psećom hranom i drugim psećim "rekvizitima" dosegnut će 2008. godine šest milijardi yuana (724 milijuna dolara), a trgovina kućnim ljubimcima će za tri godine iznositi oko 15 milijardi yuana.

U velikim gradovima zabilježen je procvat veterinarskih klinika i specijaliziranih trgovina za kućne ljubimce dok, istovremeno, restorani koji poslužuju pseće meso bilježe znatan pad posjećenosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙