FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mitsubishi i PSA proizvodit će zajednički SUV

ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - Japanski Mitsubishi Motors ifrancuska korporacija PSA Peugeot Citroen potpisali su sporazum o uproizvodnji novog luksuznog sportskog terenca (SUV), doznaje se izMitsubishieva zastupnika u Hrvatskoj, tvrtke Japan Motors.
ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - Japanski Mitsubishi Motors i francuska korporacija PSA Peugeot Citroen potpisali su sporazum o u proizvodnji novog luksuznog sportskog terenca (SUV), doznaje se iz Mitsubishieva zastupnika u Hrvatskoj, tvrtke Japan Motors.

Tim sporazumom u Japanu je planirana proizvodnja 30 tisuća automobila za potrebe PSA Peugeot Citroëna. Novi model temeljit će se na Mitsubishijevoj platformi koja je trenutno u fazi razvoja.

Novi SUV će se prvo pojaviti u Mitsubishijevoj izvedbi krajem 2005. u Japanu, tijekom 2006. u SAD, a 2007. u Europi. Inačica za Peugeot i Citroën imat će posebna dizajnerska obilježja, a njen start na europskom tržištu također je planiran za 2007. godinu.

Europska verzija bit će opremljena posljednjom generacijom HDi dizelskih motora koncerna PSA Peugeot, dok će benzinske motore za sve brandove isporučivati Mitsubishi.

PSA Peugeot Citroën procjenjuje da će novim SUV-om proširiti ponudu na tržišni segment u kojem do sada nije imao predstavnika, a Mitsubishi se nada da će mu novi automobil omogućiti bolje iskorištenje proizvodnih kapaciteta a time i poboljšanje produktivnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙