FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan Sporazum o sufinanciranju vodovoda Gorskog kotara

LOKVE,16. veljače 2005.(Hina) - Predstavnici Primorsko-goranskežupanije, Hrvatskih voda, Autoceste Rijeka - Zagreb d.d., delničkog"Komunalca" d.o.o. i devet gradova i općina Gorskog kotara potpisalisu danas Sporazum o sufinanciranju programa regionalnog vodovodaGorski kotar, vrijednog ukupno 26,7 milijuna kuna.
LOKVE,16. veljače 2005.(Hina) - Predstavnici Primorsko-goranske županije, Hrvatskih voda, Autoceste Rijeka - Zagreb d.d., delničkog "Komunalca" d.o.o. i devet gradova i općina Gorskog kotara potpisali su danas Sporazum o sufinanciranju programa regionalnog vodovoda Gorski kotar, vrijednog ukupno 26,7 milijuna kuna.

Za projekt koji će se ostvarivati od 2005. do 2008. Županija će izdvojiti 5 milijuna kuna, Hrvatske vode 15 milijuna kuna, Autocesta Rijeka-Zagreb 6 milijuna kuna, a Komunalac 700.000 kuna.

Sporazum su potpisali predstavnici jedinica lokalne samouprave koje imaju poseban interes za ostvarenje projekta - gradova Čabra, Delnica, Vrbovskog, općina Brod Moravica, Fužina, Mrkoplja, Lokava, Ravne Gore i Skrada.

Između Hrvatskih voda, Autoceste Rijeka-Zagreb, Komunalca i županijske uprave uređeno je sufinanciranje troškova radova, roba i usluga u skladu s Investicijskim programom Hrvatskih voda za izgradnju Regionalnog vodoopskrbnog sustava Gorskog kotara iz 2003.

Delnički Komunalac bit će u nositelj ulaganja i naručitelj radova, pri čemu će se 2,36 milijuna kuna utrošiti u izradu investicijsko-tehničkih isprava, a milijun kuna bit će uloženo u vodoopskrbne objekte u izgradnji na dionici od crpne stanice Petehovac do vodospreme Frankopan. Privremeni zahvat vode na akumulaciji Lokvarka s uređajem za kondicioniranje vode i spojnim cjevovodima dužine 7,27 kilometara stajat će 22,64 milijuna kuna, spojni cjevovod prema Mrkoplju 500 tisuća kuna, a ugradnja elektroopreme u vodospremu Petehovac 200 tisuća kuna.

Utrošak novca za ostvarenje Programa Regionalnog vodovoda Gorskog kotara nadzirat će predstavnici Hrvatskih voda i Županijske uprave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙