FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Hrvatska dobila vrijednog saveznika u američkom Kongresu

WASHINGTON,16. veljače(Hina) - Hrvatska je dobila vrijednog saveznikauspostavom Hrvatskog kluba u američkom Kongresu odanog naporimaHrvatske da se uključi u NATO i Europsku uniju, piše u srijedu listThe Washington Times.
WASHINGTON,16. veljače(Hina) - Hrvatska je dobila vrijednog saveznika uspostavom Hrvatskog kluba u američkom Kongresu odanog naporima Hrvatske da se uključi u NATO i Europsku uniju, piše u srijedu list The Washington Times.

List navodi kako je predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks čestitao supredsjedateljima Hrvatskog kluba kongresniku Georgeu Radanovichu, republikancu iz Kalifornije, i Peteru Viscloskyju, demokratu iz Indiane, koji su uspjeli okupiti 43 kongresnika Zastupničkog doma Kongresa i formirati hrvatski blok prošloga tjedna.

Washington Times prenosi Šeksove riječi da uspostava Hrvatskog kluba označava daljnje jačanje političkih, ekonomskih i kulturnih odnosa Hrvatske i SAD-a te da će primarna zadaća Kluba biti potpora Hrvatskoj za ulazak u EU i NATO.

WT također piše i da je hrvatski ministar kulture Božo Biškupić prošloga tjedna potpisao sporazum s vladom Sjedinjenih Država o očuvanju i zaštiti određenih kulturnih dobara, povijesnih mjesta, vjerskih objekata, groblja i spomenika. Potpisujući sporazum, Warren Miller, predsjednik Američkog povjerenstva za očuvanje američke baštine u inozemstvu, rekao je da Hrvatska "priznaje i predana je zaštiti prava svojih nacionalnih i vjerskih manjina", navodi WT.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙