FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biškupić putuje u višednevni posjet SAD

ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - Ministar kulture Republike HrvatskeBožo Biškupić sutra će otputovati u višednevni posjet SjedinjenimDržavama (SAD), gdje će u ime hrvatske Vlade potpisati Sporazum ozaštiti i očuvanju kulturnih dobara, priopćeno je danas izMinistarstva kulture.
ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - Ministar kulture Republike Hrvatske Božo Biškupić sutra će otputovati u višednevni posjet Sjedinjenim Državama (SAD), gdje će u ime hrvatske Vlade potpisati Sporazum o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, priopćeno je danas iz Ministarstva kulture.

Sporazum će u Bijeloj kući u ime Vlade SAD-a potpisati predsjednik američkog Povjerenstva za zaštitu i očuvanje američkoga kulturnog nasljeđa u inozemstvu Warren Miller, dodaje se u priopćenju.

Hrvatski ministar kulture u Kongresnoj knjižnici u Washingtonu, kako se navodi, održat će predavanje "Uloga kulture i kulturne politike u tranzicijskom procesu u Hrvatskoj".

Biškupić će nazočiti i tradicionalnom Nacionalnom molitvenom doručku koji jednom godišnje, od 1942., organizira američki Senat, a tradicionalno mu prisustvuje i predsjednik i potpredsjednik SAD-a i drugi visoki dužnosnici.

Za boravka u Washingtonu ministar kulture će s hrvatskim veleposlanikom u SAD-u Nevenom Juricom posjetiti Društvo američko-hrvatskog prijateljstva, koje će 1. veljače osnovati Klub prijatelja Hrvatske u američkom Kongresu.

Biškupić će s ravnateljicom Memorijalnoga centra Jasenovac Natašom Jovičić posjetiti Muzej Holokausta te s predstavnicima Muzeja razgovarati o povratu imovine Memorijalnom centru Jasenovac.

Ministar će u američkom Kongresu održati radni sastanak s Georgeom Radanovichem te u State Departmentu s Cathaline Stevens, a posjetit će Nacionalnu Galeriju u Washingtonu te razgledati Muzej indijanaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙