FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski predstavnici na svjetskom telekom kongresu u Cannesu

CANNES, 16. veljače 2005. (Hina) - U sklopu svjetskog telekom kongresa,koji se ovoga tjedna održava u Cannesu, medu više od 600 izlagača izcijelog svijeta svoje su proizvode i rješenja za mobilnu industrijudanas predstavile i dvije hrvatske tvrtke TIS.kis i GISDATA izZagreba.
CANNES, 16. veljače 2005. (Hina) - U sklopu svjetskog telekom kongresa, koji se ovoga tjedna održava u Cannesu, medu više od 600 izlagača iz cijelog svijeta svoje su proizvode i rješenja za mobilnu industriju danas predstavile i dvije hrvatske tvrtke TIS.kis i GISDATA iz Zagreba.

TIS.kis, koja se od 1999. u sklopu TIS Grupe, bavi izradom softverskih rješenja za mobilne operatere, jedina je hrvatska tvrtka-izlagač na kongresu, prvi je puta prisutna, dok je GISDATA, treću godinu za redom, priredila samo susrete s novinarima i partnerima.

I jedni i drugi predstavljanje na svjetskom telekom kongresu drže vrlo korisnim za svoje poslovanje budući svoj razvoj temelje na širenju u regiji i dalje.

Značajne su, kaže direktor marketinga i prodaje TIS.kis-a Britanac Mauro Zullo, razgovore u Cannesu obavili sa bugarskim operaterom Mobiltelom te sa nekoliko američkih i azijskih tvrtki s kojima planiraju surađivati.

TIS.kis danas posluje sa 10 mobilnih operatera, oba hrvatska te sa gotovo svim drugima u regiji (Sloveniji, Austriji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini te Crnoj Gori). Svima nude osnovnih 12 vlastitih proizvoda i univerzalnih rješenja, većinom za konfiguriranje mreža te sadržaje, infoservise i prijenos podataka na mobilnim telefonima.

Hrvatska je ove godine na 3GSM svjetskom kongresu imala i svog prvog predavača, inženjera Marijana Starčevića iz VIPneta, koji je govorio u sklopu današnjeg panela o tehnološkim rješenjima za naplatu mobilnih usluga.

Konferenciju za novinare održali su i predstavnici 'mobilkom austria grupe', u čijem su sastavu i vlasništvu četiri europska mobilna operatera među kojima i hrvatski VIPnet.

Predsjednik Uprave 'mobilkom austria' Boris Nemšić rekao je da će ta Grupa u iduće dvije godine za širenje u regiji (posebno u Bugarsku) uložiti oko 2 milijarde eura. Naznačio je i njihovo zanimanja za sudjelovanje u natjecanju za mobilne koncesije u Srbiji, što se očekuje ove godine.

Svjetski 3GSM kongres u Cannesu završava sutra, a iduće se godine taj najveći godišnji telekom skup, zbog širenja industrije, sve većeg broja posjetitelja i izlagača, ali i nedovoljnih kanskih kapaciteta, seli u Barcelonu.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙