FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

USKORO FORMIRANJE HRVATSKOG KLUBA U AMERIČKOM KONGRESU

WASHINGTON,26. siječnja(Hina) - U Zastupničkom domu američkog Kongresauskoro će biti uspostavljen klub kongresnika prijatelja Hrvatske kojibi trebao promicati odnose između Hrvatske i Sjedinjenih Država injihovih uzajamnih interesa.
WASHINGTON,26. siječnja(Hina) - U Zastupničkom domu američkog Kongresa uskoro će biti uspostavljen klub kongresnika prijatelja Hrvatske koji bi trebao promicati odnose između Hrvatske i Sjedinjenih Država i njihovih uzajamnih interesa.

Predsjedatelji kluba republikanski kongresnik iz Kalifornije, George Radanovich i demokratski kongresnik iz Indiane, Peter Visclosky poslali su pisma svim svojim kolegama u Zastupničkom domu tražeći da se priključe klubu, priopćila je u srijedu Nacionalna federacija američkih Hrvata.

Službeno će Hrvatski klub u Kongresu biti uspostavljen 1. veljače na svečanosti na Capitol Hillu.

Očekuje se da bi Klub na početku mogao imati nekih 15 članova, a vrata za učlanjenje ostat će otvorena za sve zainteresirane kongresnike.

Hrvatski klub, čijim osnivanjem Hrvatska stječe snažnog saveznika u američkom Kongresu koji ima veliki utjecaj na američku vanjsku politiku, bi, među ostalim, trebao podupirati nastojanja Hrvatske da postane punopravni član NATO-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙