FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Iraku poginulo najmanje 11 ljudi

BAGDAD, 5. veljače 2005. (Hina/AFP) - Najmanje jedanaest ljudi, međukojima i dvoje djece te dvojica američkih vojnika, poginulo je uposljednja 24 sata u Iraku, a otmičari talijanske novinarke postavilisu ultimatum Rimu da povuče svoje snage iz Iraka.
BAGDAD, 5. veljače 2005. (Hina/AFP) - Najmanje jedanaest ljudi, među kojima i dvoje djece te dvojica američkih vojnika, poginulo je u posljednja 24 sata u Iraku, a otmičari talijanske novinarke postavili su ultimatum Rimu da povuče svoje snage iz Iraka.

Također, Odbor muslimanskih ulema, glavna sunitska vjerska organizacija u Iraku koja je bojkotirala izbore, uvjetovala je svoje sudjelovanje u izradi ustava postavljanjem rokova za povlačenje stranih postrojba iz Iraka.

Četvorica iračkih vojnika poginula su u subotu ujutro u eksploziji motora-bombe u središtu Basre.

U eksploziji bombe kućne izrade u Samari poginula su još dvojica iračkih vojnika, a u eksploziji mine u tom gradu poginulo je i dvoje iračke djece.

U blizini Samare sabotiran je i naftovod.

Osim toga, jedan vojnik poginuo je, a četvero civila ozlijeđeno je u sukobima u Dhuluiji, sjeverno od Bagdada.

U petak su pak dvojica američkih vojnika poginula, a četvorica su ozlijeđena u eksploziji bombe sjeverno od Bagadada.

Organizacija islamskog džihada, koja je u petak preuzela odgovornost za otmicu talijanske novinarke Giuliane Sgrene (56), postavila je ultimatum Italiji da povuče svoje snage iz Iraka. Ultimatum istječe u ponedjeljak navečer.

Iračka demokratska kršćanska stranka objavila je pak da je prije nekoliko dana, na putu iz Bagdad i Mosul, otet njezin glavni tajnik Minas Ibrahim al-Jusufi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙