FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Nagrada Slavenki Drakulić za europsko razumijevanje

ZAGREB, 28. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatska književnica SlavenkaDrakulić dobitnica je ovogodišnje književne nagrade za europskorazumijevanje koju dodjeljuju grad Leipzig, pokrajina Saska iUdruženje njemačkih knjižara, izvješćuje Deutsche Welle u petak.
ZAGREB, 28. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatska književnica Slavenka Drakulić dobitnica je ovogodišnje književne nagrade za europsko razumijevanje koju dodjeljuju grad Leipzig, pokrajina Saska i Udruženje njemačkih knjižara, izvješćuje Deutsche Welle u petak.

"Autorica je", kako u svom obrazloženju ističe žiri leipziške književne nagrade za europsko razumijevanje, "ukazala da su banalnost i zloća veliki europski motivi 20. stoljeća, te je psihologiju terora prikazala kao osobito središnji problem današnjega svijeta".

Slavenka Drakulić, nakon što je mjesecima sjedila u haaškoj sudnici i promatrala optužene ratne zločince, svoja je zapažanja pretočila u knjigu "Oni ni mrava ne bi zgazili", koju je austrijski nakladnik Zsolnay objavio i na njemačkom jeziku, objavljuje DW. Ako se bavite žrtvama nametne se logično pitanje, "tko su ljudi koji su to učinili, tko je to zapovjedio, a tko ih je izvršio", prenosi radio Deutsche Welle riječi hrvatske književnice Slavenke Drakulić.

Deutsche Welle najavljuje da će hrvatskoj književnici nagrada, uz 10 tisuća eura, biti uručena 16. ožujka prilikom otvaranja Leipziškog sajma knjiga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙