FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Počelo natjecanje mladih glasovirista

OSIJEK, 25. siječnja 2005.(Hina) - U Osijeku je danas počelo 4.međunarodno natjecanje za mlade pijaniste (EPTA) i 4. dječjipijanistički festival (EPTA), koji će se do 30. siječnja održavati uGlazbenoj školi "Franje Kuhača" pod pokroviteljstvom UNESCO-a.
OSIJEK, 25. siječnja 2005.(Hina) - U Osijeku je danas počelo 4. međunarodno natjecanje za mlade pijaniste (EPTA) i 4. dječji pijanistički festival (EPTA), koji će se do 30. siječnja održavati u Glazbenoj školi "Franje Kuhača" pod pokroviteljstvom UNESCO-a.

Organizator natjecanja je EPTA Hrvatska (Udruženje glasovirskih glazbenih pedagoga) u suradnji s Koncertnom direkcijom Zagreb i spomenutom Glazbenom školom.

Na Međunarodnom natjecanju za mlade glasoviriste predstavit će se 28 sudionika iz Austrije, Bugarske, Grčke, Hrvatske, Japana, Koreje, Njemačke te Srbije i Crne Gore, a na Dječjem pijanističkom festivalu 19 izvođača iz Hrvatske i Makedonije.

U Ocjenjivačkom sudu su glasoviristi i glasovirski pedagozi iz Italije, Njemačke, Hrvatske, Austrije, Slovačke i Velike Britanije.

Ravnatelj Glazbene škole Josip Uglik kazao je kako je ta ustanova četvrti put organizator tih natjecanja, što je, kako drži, priznanje za organizaciju prijašnjih priredaba, a član Ocjenjivačkog suda Ljubomir Gašparović istaknuo je kako je riječ o najjačem glasovirskom natjecanju za mlađu dob.

Osim novčanih nagrada najuspješnjijim natjecateljima dodjeljuju se i posebne nagrade: nagrada EPTA-e za najbolje kandidate u B i C kategoriji, nagrada "Ira Švarc" za najbolju izvedbu preludija i fuge Johanna Sebastiana Bacha, nagrada Hrvatskog društva skladatelja za najbolje izvedbe zadane skladbe u C kategoriji i nagrada Koncertne direkcije Zagreb za najbolje kandidate u A i B kategoriji.

Pokrovitelji natjecanja su Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Osječko-baranjska županija, grad Osijek i Glazbena škola "Franje Kuhača".

(Hina) xivuč yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙