FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Završeno međunarodno natjecanje mladih pijanista

OSIJEK,30. siječnja 2005.(Hina) - Dodjelom nagrada i priznanja uOsijeku je večeras završeno 4. EPTA Međunarodno natjecanje za mladepijaniste i 4. EPTA Dječji pijanistički festival, koji su se od 25.siječnja održavali pod viskokim pokroviteljstvom UNESCO-a.
OSIJEK,30. siječnja 2005.(Hina) - Dodjelom nagrada i priznanja u Osijeku je večeras završeno 4. EPTA Međunarodno natjecanje za mlade pijaniste i 4. EPTA Dječji pijanistički festival, koji su se od 25. siječnja održavali pod viskokim pokroviteljstvom UNESCO-a.

Natjecanje je ogranizirala EPTA Hrvatska (Udruženje glasovirskih glazbenih pedagoga), u suradnji s Koncertnom direkcijom Zagreb i osječkom Glazbenom školom "Franje Kuhača".

Na Međunarodnom natjecanju za mlade pijaniste nastupilo je 28 sudionika iz Austrije, Bugarske, Grčke, Hrvatske, Japana, Koreje, Njemačke, Srbije i Crne Gore te Ukrajine, a u sklopu Dječjeg pijanističkog festivala predstavilo se 19 izvođača iz Hrvatske i Makedonije.

Ocjenjivački sud, koji su činili istaknuti pijanisti i klavirski pedagozi iz Italije, Njemačke, Hrvatske, Austrije, Slovačke i Velike Britanije, dodijelio je u A kategoriji jednu 1. nagradu, dvije 2. i jednu 4. nagradu, dok su u B kategoriji, uručene po jedna 1., 3. i 4. nagrada. U C kategoriji dodijeljene su dvije 1. nagrade i jedna 4. nagrada, a Ocjenjivački sud dodijelio je i posebne nagrade za najbolju izvedbu zadane skladbe, za najbolju izvedbu preludija i fuge J.S. Bacha te nagradu Koncertne direkcije Zagreb. Prvu nagradu u A kategoriji osvojila je Kiveli Doerken iz Njemačke, a u B kategoriji Mona Asuka Ott, također iz Njemačke. U C kategoriji dodijeljene su dvije 1. nagrade, za Alice Sara Ott iz Njemačke i Ji - Hwan Hong iz Koreje.

Ravnatelj Glazbene škole "Franje Kuhača" Josip Uglik kazao je kako je na dosadašnjim natjecanjima nastupilo više od 200 mladih pijanista iz 25 država, a predsjednica EPTA-e Hrvatska Ida Gamulin zahvalila je svima koji su, pomažući održavanje ovoga natjecanja, omogućili mladim hrvatskim pijanistima da se ogledaju sa svojim vršnjacima iz drugih zemalja te da ovaj događaj zauzme značajno mjesto u hrvatskom glazbenom životu.

Natjecanje se odvijalo pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Osječko-baranjske županije, grada Osijeka i Glazbene škole Franje Kuhača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙