FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HP: Fiorini otpremnina od 45 milijuna dolara

SAN FRANCISCO, 15. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Hewlett Packard (HP)dodijelit će smijenjenoj bivšoj izvršnoj direktorici i predsjedniciupravnog odbora Carly Fiorini dionice i otpremninu za pet godinaprovedenih na čelu kompanije u vrijednosti 45 milijuna dolara,objavila je glasnogovornica HP-a Brigida Bergkamp..
SAN FRANCISCO, 15. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Hewlett Packard (HP) dodijelit će smijenjenoj bivšoj izvršnoj direktorici i predsjednici upravnog odbora Carly Fiorini dionice i otpremninu za pet godina provedenih na čelu kompanije u vrijednosti 45 milijuna dolara, objavila je glasnogovornica HP-a Brigida Bergkamp..

Tih 45 milijuna dolara temelji se na aktualnoj vrijednosti prethodno joj dodijeljenih dionica te 21,4 milijuna dolara koji su Fiorini dani nakon prošlotjedne ostavke. "Time vrijednost otpremnine doseže oko 45 milijuna dolara", zaključila je Bergkamp.

Navedena brojka ne obuhvaća nagradu za potpisivanje ugovora od tri milijuna dolara u 1999., opciju dionica u vrijednosti 5,8 milijuna dolara koje može iskoristiti iznad njihove aktualne cijene kao ni njezinu godišnju plaću i bonus.

Fiorinina prosječna godišnja plaća iznosila je proteklih godina oko 1,2 milijuna dolara a bivša je izvršna direktorica HP-a dobivala i bonuse čija je ukupna vrijednost premašila 1,5 milijuna dolara.

U slučaju znatnog porasta vrijednosti dionica HP-a nakon njezina odlaska, vrijednost opcija mogla bi porasti za nekoliko milijuna dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙