FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proslavljena 15. obljetnica IDS-a

PULA, 12. veljače 2005. (Hina) - Prigodnom svečanošću večeras je u Puliproslavljena 15. obljetnica Istarskoga demokratskog sabora (IDS).
PULA, 12. veljače 2005. (Hina) - Prigodnom svečanošću večeras je u Puli proslavljena 15. obljetnica Istarskoga demokratskog sabora (IDS).

Članovima i simpatizerima IDS-a predsjednik stranke Ivan Jakovčić tom je prigodom rekao da IDS već 12 godina daje politički ton životu Istre.

Također je ustvrdio kako je Hrvatska danas - i zahvaljujući programskoj deklaraciji IDS-a - na pragu ulaska u Europsku uniju.

"Naš poseban doprinos ogleda se u činjenici da smo regija koja je danas lider na području jugoistočne Europe, priznata i cijenjena od svih političkih subjekata, za što nemale zasluge pripadaju upravo IDS-u", rekao je Ivan Jakovčić.

Dodao je kako je upravo ta stranka uvelike pridonijela "artikuliranju regionalne autonomije te ulozi regija u ujedinjenoj Europi".

Također je izrazio zadovoljstvo suradnjom Istarske županije i Vlade, ističući kako IDS zna cijeniti obećanja, ali i konkretne poteze koje je sadašnja Vlada učinila kad je riječ o Istri.

Govoreći o idućim lokalnim izborima, Ivan Jakovčić je rekao da je IDS spreman za njih.

Dodao je da su "prošli parlamentarni izbori potvrdili listu IDS-SDP kao najlogičniju i najbolju kombinaciju" i za to područje i za cijelu Hrvatsku. "Takva koalicija ne smije ostati zatvorena u uske stranačke okvire i mora se otvoriti i ostalim ozbiljnim političkim partnerima koji su spremni na suradnju", zaključio je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙