FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: Librin zastupnik Pavlic prelazi u Klub IDS-a

ZAGREB,1. veljače(Hina) - Librin zastupnik Željko Pavlic najavio jedanas da će, nakon spajanja Libre i HNS-a u veljači, u Saborunastaviti djelovati kao nezavisni zastupnik i član Kluba zastupnikaIDS-a.
ZAGREB,1. veljače(Hina) - Librin zastupnik Željko Pavlic najavio je danas da će, nakon spajanja Libre i HNS-a u veljači, u Saboru nastaviti djelovati kao nezavisni zastupnik i član Kluba zastupnika IDS-a.

Pavlic je u razgovoru za Hinu rekao kako neće iskoristiti pravo na 250 tisuća kuna godišnje, koliko nezavisni zastupnici mogu dobiti po odluci Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav.

Pavlic, naime, tu odluku smatra protuzakonitom, budući da je Zakon o političkim strankama taj novac namijenio isključivo strankama, i to po broju saborskih mandata osvojenih na izborima.

To ipak ne znači da će novac koji je Libra dobijala za Pavlica ostati neiskorišten, jer Pavlic najavljuje osnivanje nove stranke - Međimurske Libre.

"Kao stranka, imat ćemo pravo na taj novac, no za sada ne razmišljam o financijskoj strani", kazao je Pavlic, koji će osnivanje nove stranke inicirati već idući tjedan, a očekuje da će se ona na političkoj sceni pojaviti kroz tri do četiri mjeseca.

Da je prelazak Pavlica u Klub IDS-a dogovoren potvrdio je i predsjednik tog kluba Damir Kajin, koji smatra da će njegova stranka tim prelaskom dobiti mnogo, jer se, kaže, radi o izuzetno korektnom i prepoznatljivom zastupniku.

Iako je Pavlic i ranije najavljivao da će istupiti iz Libre u trenutku njezina spajanja s HNS-om, njegova odluka o prelasku u Klub IDS-a donekle je iznenadila predsjednika Libre Jozu Radoša.

"Očekivao sam da će Pavlic ipak odustati od nakane da napusti Libru, budući da je samo jedan stranački ogranak u Međimurju najavio da će ga slijediti, a ostali potvrdili da će slijediti stranačko vodstvo i spojiti se s HNS-om", rekao je Radoš Hini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙