FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Orljava zagađena iz požeške kanalizacije

ZAGREB, 12. veljače 2005. (Hina) - Rijeka Orljava, na kojoj su jutrosprimijećene masne mrlje, zagađena je u dužini oko tri kilometra, autvrđeno je da je zagađena iz požeške gradske kanalizacije,izvijestili su poslijepodne Državni centar 112 i Vodopravnainspekcija.
ZAGREB, 12. veljače 2005. (Hina) - Rijeka Orljava, na kojoj su jutros primijećene masne mrlje, zagađena je u dužini oko tri kilometra, a utvrđeno je da je zagađena iz požeške gradske kanalizacije, izvijestili su poslijepodne Državni centar 112 i Vodopravna inspekcija.

Zagađenje Orljave blizu Vidovaca, mjesta između Požege i Pleternice, primijećeno je jutros, a na teren su odmah otišli stručnjaci Hrvatskih voda, Vodopravna inspekcija i predstavnici MUP-a.

Oko 12 sati specijalizirana tvrtka "AEKS" iz Ivanić Grada počela je čistiti rijeku. Proglašen je drugi stupanj ugroženosti vode, a intenzivno se traga za zagađivačem i mjestom s kojeg je rijeka zagađena.

"Očekuje se da će čišćenje vodotoka i gradske kanalizacije trajati nekoliko dana", izjavio je glavni državni vodopravni inspektor Željko Makvić.

Županijski vodopravni inspektor Ivan Budimir rekao je kako zasad nema vidljivih posljedica onečišćenja Orljave, barem kad je riječ o ribljim vrstama. Dodao je kako stručnjaci tvrtke "AEKS", osim što su postavili plutajuću branu na mostu kod Kuzmice, određuju i daljnje čišćenje vodotoka.

Inače, masne mrlje prvi su primijetili požeški ribiči Josip Škoda i Ivan Dragičević, koji su o tome obavijestili ribočuvarske službe i ovlaštene inspektore. Ivan Dragičević je rekao kako takvo što još nije vidio na Orljavi, a kao član ribičkog društva godinama dolazi na tu rijeku. "U prvi trenutak nisam znao o čemu se radi. Na površini vode u većoj količini ima zgusnutih crnih mrlja, koje su na dodir razmazive, pa pretpostavljam da je riječ o mazutu ili nekom sličnom naftnom derivatu", dodao je Ivan Dragičević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙