FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uočene masne mrlje na rijeci Orljavi

POŽEGA, 12. veljače 2005. (Hina) - Na rijeci Orljavi kod mjestaVidovci, između Požege i Pleterenice. danas oko deset sati primjećenesu masne mrlje, izvijestio je Državni centar 112.
POŽEGA, 12. veljače 2005. (Hina) - Na rijeci Orljavi kod mjesta Vidovci, između Požege i Pleterenice. danas oko deset sati primjećene su masne mrlje, izvijestio je Državni centar 112.

Masne mrlje prvi su zamijetili požeški ribiči Josip Škoda i Ivan Dragičević, te o tome obavijestili ribočuvarske službe i nadležne inspekcije. Na teren su izašli djelatnici policije i županijski vodopravni inspektor.

Očevidac Ivan Dragičević kaže da tako nešto još nije vidio, a već godinama kao član ribičkog društva dolazi na Orljavu. "U prvi trenutak nisam znao o čemu se radi. Na površini vode u većoj količini nalaze se zgusnute crne mrlje, koje su na dodir razmazive te pretpostavljam da je riječ o mazutu ili nekom sličnom naftnom derivaru", navodi Dragičević.

Nadležne službe poduzimaju mjere zaštite od zagađenja prema planu i utvrđivanja izvora zagađenja, a pozvana je i ovlaštena tvrtka za sanaciju onečišćenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙