FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 12. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 12. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader ocijenio je kako je očekivana sinoćnja izjava predsjedatelja EU-a Jeana Claudea Junckera da početak pregovora Hrvatske s EU-om 17. ožujka ovisi o izručenju generala Ante Gotovine Haaškom sudu, ali kako to ne znači da pregovori neće početi 17. ožujka. Naglasio je da se Hrvatska ozbiljno priprema za pregovore te da je pozvao čelnike političkih stranaka na sastanak u utorak. "Ozbiljno se pripremamo i mi i pregovarački tim", ponovio je premijer Sanader, opetovavši kako nije sigurno da pregovori neće početi 17. ožijka.

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader izjavio je sinoć da Vlada podupire domaće brodare jer vodi računa o hrvatskim brodogradilištima i očuvanju radnih mjesta. Premijer, koji je bio nazočan susretu domaćih poslodovaca brodara u međunarodnoj plovidbi, udruženih u udrugu "Mare nostrum", ocijenio je da će novi pomorski zakonik imati veliki utjecaj na gospodarstvo te omogućiti brodarima da se nose s međunarodnom konkurencijom.

POŽEGA - Na rijeci Orljavi kod mjesta Vidovci, između Požege i Pleterenice. danas oko deset sati primjećene su masne mrlje, izvijestio je Državni centar 112. Na teren su izašli djelatnici policije i županijski vodopravni inspektor. Nadležne službe poduzimaju mjere zaštite od zagađenja prema planu i utvrđivanja izvora zagađenja, a pozvana je i ovlaštena tvrtka za sanaciju onečišćenja.

ZAGREB - Svečana premijera predstave "Sudnji dan" Odona von Horvatha izvedena je sinoć u Gradskom dramskom kazalištu Gavella. Predstava se po prvi put izvodi na nekoj od hrvatskih pozornica u prijevodu Dubravka Torijanca, režiji Georgija Para i dramaturgiji Dubravka Mihanovića. To je priča o upravitelju željezničke postaje, revnom službeniku, kojeg upropaštava trenutak nepažnje. Vodeći začuđujući aktivan dijalog s vremenom u kojem živimo, taj dramski tekst istražuje što se događa s 'malim čovjekom' kad ga nepredviđene okolnosti izbace iz uhodane svakodnevice i suoče s mrežom društvenih pritisaka, navodi se u programskoj knjižici predstave.

SPLIT - U splitskom HNK-u sinoć je premijerno izveden balet Ludwiga Minkusa "Don Quijote" u koreografiji ruskinje Valentine Ganibalove, a orkestrom je ravnao Ivan Repušić. Nakon punih 20 godina, koliko je prošlo od posljednje splitske premijere "Don Quijotea", ta je najizvođenija i u svijetu najpopularnija adaptacija priče o Cervantesovu vitezu od Manche ponovno oduševila ljubitelje baleta u Splitu. Nadahnuće iz priče o neumornu borcu s vjetrenjačama crpili su brojni umjetnici, no upravo su maestro Minkus i znameniti francuski koreograf i autor libreta Marius Petipe predstavom u moskovskom Boljšoj teatru godine 1869., uspjeli postići da "Don Quijote" postane jednim od najpriznatijih i najvažnijih baleta do danas.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙