FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Đaković" u problemima ako ostane bez posla za HŽ

SLAVONSKI BROD, 12. siječnja 2005. (Hina) - Grupacija "Đuro Đaković"bit će u velikim problemima ako ne ugovori nastavak poslova naizgradnji i obnovi teretnih vagona za potrebe Hrvatskih željeznica,kazao je na današnjoj konferenciji za novinare u Slavonskome Brodunovi predsjednik Uprave "Đure Đakovića" Josip Bucić.
SLAVONSKI BROD, 12. siječnja 2005. (Hina) - Grupacija "Đuro Đaković" bit će u velikim problemima ako ne ugovori nastavak poslova na izgradnji i obnovi teretnih vagona za potrebe Hrvatskih željeznica, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare u Slavonskome Brodu novi predsjednik Uprave "Đure Đakovića" Josip Bucić.

Predstavljajući novinarima program rada kojega je prethodno usvojio Nadzorni odbor tvrtke, Bucić je rekao kako će mu prioritet biti postići punu zaposlenost društava.

Ocijenio je kako je to pretpostavka stvaranja stabilnog okruženja za poslovanje ali i provođenje vlasničkog restrukturiranja i privatizacije. Da bi se takovo okruženje stvorilo od velike je važnosti s Hrvatskim željeznicama ugovoriti nastavak proizvodnje teretnih vagona, kazao je Bucić.

Najavio je kako će o tome, kao i o plaćanju do sada isporučenih vagona, u petak razgovarati s predsjednikom Uprave HŽ-a.

Podsjetio je kako je s tom tvrtkom 2002. godine potpisano pismo namjere o realizaciji programa modernizacije teretnog voznog parka kojim je definirana obnova i izgradnja oko tisuću teretnih vagona.

"To je pismo namjere bilo osnova za investiranje 20 milijuna kuna u pripremu proizvodnje", rekao je Bucić naglašavajući važnost nastavka projekta. Izrazio je nadu kako će odgovor na to pitanje znati do kraja prvog kvartala ove godine.

Komentirajući zatečeno stanje Bucić je kazao kako su društva u većinskom vlasništvu Holdinga "Đuro Đaković", kojih je devet s ukupno zaposlenih 2.239 radnika, prošle godine ostvarila gubitak u iznosu od 12,5 milijuna kuna.

(Hina) xvruž yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙