FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gospodarstvo zainteresirano za drugi kolosijek Botovo-Dugo Selo

KOPRIVNICA, 17. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatske željeznice (HŽ)namjeravaju u srednjoročnom planu do 2009. godine dovršiti kapitalniremont pruge Križevci-Koprivnica-Botovo i pripremiti projekte zaizgradnju drugog kolosijeka od Dugog Sela do mađarske granice kako bise povećala propusna moć ponajviše teretnih vlakova do riječke luke.
KOPRIVNICA, 17. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatske željeznice (HŽ) namjeravaju u srednjoročnom planu do 2009. godine dovršiti kapitalni remont pruge Križevci-Koprivnica-Botovo i pripremiti projekte za izgradnju drugog kolosijeka od Dugog Sela do mađarske granice kako bi se povećala propusna moć ponajviše teretnih vlakova do riječke luke.

Sama gradnja drugog kolosijeka ovisit će o dogovorima s Vladom RH i Europskom bankom za obnovu i razvoj, izjavio je danas u Koprivnici predsjednik Uprave HŽ-a Tomislav Josip Mlinarić.

S predstavnicima Koprivničko-križevačke županije i gradova Đurđevca, Koprivnice i Križevaca Mlinarić je razgovarao o prioritetima Hrvatske željeznice na tom području te potrebama gospodarstva i građana.

Prema riječima župana Josipa Friščića veliko je zanimanje gospodarstva za prijevoz roba željeznicom i u tom smislu pozdravlja namjeru željeznice za uređenjem terminala u Koprivnici za preusmjeravanje kamiona na željeznički prijevoz.

Ujedno se pozdravlja i odluka HŽ-a o sanaciji i zatvaranju praonice vagona u Botovu, što je vezano uz planirano preseljenje radionice u Slavonski Brod i financiranje uz pomoć predpristupnih fondova Europske unije.

Predsjednik Uprave HŽ-a najavio je danas u Koprivnici i da se nastavljaju pripreme za gradnju pruge Bjelovar-Gradec koja bi skratila putovanje do Zagreba.

Predviđa se i uređenje putnih prijelaza od Koprivnice prema Osijeku, a prednost imaju prijelazi na cesti kod Virja i Molvi, gdje su u posljednje vrijeme bile česte nesreće.

Najavljeno je također da i gradovi Koprivnica i Križevci namjeravaju u dogovoru s HŽ-om subvencionirati mjesečne karte za učenike i studente.

(Hina) xonov yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙