FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene u željezničkom putničkom prometu poskupljuju za 5 posto

ZAGREB, 30. siječnja 2005. (Hina) - Od utorka 1. veljače cijene uslugau željezničkom putničkom prijevozu na prugama Hrvatskih željeznicapovećavaju se za 5 posto u prosjeku, priopćeno je danas iz Hrvatskihželjeznica.
ZAGREB, 30. siječnja 2005. (Hina) - Od utorka 1. veljače cijene usluga u željezničkom putničkom prijevozu na prugama Hrvatskih željeznica povećavaju se za 5 posto u prosjeku, priopćeno je danas iz Hrvatskih željeznica.

Povećanje cijena za 5 posto u prosjeku odnosi se i na mjesečne pretplatne karte za sve relacije bez obzira na njihovu duljinu.

Povećanje se ne odnosi na cijene posteljnih karata u vagonima za spavanje i cijene prijevoza praćenih automobila, na rezervacije sjedala u vlakovima svih vrsta, na doplate za vlak višega ranga, na cijene tiskanica i naknada za posebne usluge, kao i na prijevozne karte za pojedinačna putovanja do 25 km. Te će cijene ostati iste.

Odluku o povećanju cijena Hrvatske željeznice donijele su na temelju pozitivna mišljenja Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva RH (broj 526-01/05-08), zbog povećanja poslovnih troškova.

Posljednji put cijene prijevoznih karata Hrvatske željeznice povećane su 1. siječnja 2003., također 5 posto u prosjeku, s time što onda nisu poskupjele i mjesečne pretplatne karte, koje su posljednji put bile poskupjele 1. siječnja 2002.

U međuvremenu je, u prvih devet mjeseci 2004., cijena nafte poskupjela za 3,2 posto u usporedbi s godinom 2003., a u ekonomskoj analizi Vlade RH u ovoj godini predviđa se inflacija od 2,7 posto.

Povećanje cijena usluga u željezničkom putničkom prijevozu od 5 posto jest minimalno povećanje i kao jedna od mjera za pokrivanje dijela poslovnih troškova u HŽ-ovu putničkom prijevozu ove godine, kaže se u priopćenju HŽ-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙