FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Uhićeni organizatori tajne imigracije

RIM, 20. siječnja 2005. (Hina) - Talijanska policija i Interpol uhitilisu u četvrtak ujutro 29 osoba pod optužbom da su organizirali tajnuimigraciju u Italiju i Europu iz sjeverne Afrike.
RIM, 20. siječnja 2005. (Hina) - Talijanska policija i Interpol uhitili su u četvrtak ujutro 29 osoba pod optužbom da su organizirali tajnu imigraciju u Italiju i Europu iz sjeverne Afrike.

Sve uhićene osobe su stranci - 13 Egipćana, osam Sudanaca, četiri Marokanca, tri Iračana i jedan Sirijanac, a za neke se pretpostavlja da su povezani s organizacijama islamskog terorizma, posebno s Al Qaidom. Optužnice za njihovo uhićenje potpisali su zamjenik republičkog tužitelja iz Catanzara, Mario Spagnuolo i koordinator direkcije odjela antimafije i zamjenik tužitelja Luigi de Magistris.

Uhićene osobe su optužene za udruživanje radi čina krivičnog djela tajne imigracije i ilegalnog zadržavanja na nacionalnom teritoriju te organiziranje kretanje plovila iz Libije i Egipta. Protiv pet od 29 uhićenih osoba podignute su optužnice i za držanje ljudi u robovskom odnosu te za otmicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙