FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenska oporba: Film o fojbama ideološki projekt talijanske vlade

LJUBLJANA,10. veljače(Hina) - Slovenski liberalni demokrati (LDS),najveća oporbena stranka u parlamentu, u četvrtak su u izjavi zajavnost ustvrdili da je televizijski film "Srce u jami", koji jepovodom Dana sjećanja na talijanski egzodus i žrtve fojbi emitiralatalijanska državna televizija RAI, "još jedan od ideoloških projekatatalijanske vlade". (Hina) xfl ybr
LJUBLJANA,10. veljače(Hina) - Slovenski liberalni demokrati (LDS), najveća oporbena stranka u parlamentu, u četvrtak su u izjavi za javnost ustvrdili da je televizijski film "Srce u jami", koji je povodom Dana sjećanja na talijanski egzodus i žrtve fojbi emitirala talijanska državna televizija RAI, "još jedan od ideoloških projekata talijanske vlade".

Film predstavlja plansku manipulaciju koja mitologizira dio povijesti i revidira ishod drugog svjetskog rata, tvrdi LDS. Stranka je u izjavi navela da bi se sadašnja vlada na taj film trebala odlučnije odazvati i "zaštititi slovenske nacionalne interese" kako bi prestalo "krivotvorenje europske povijesti".

Na emitiranje filma reagirala je i Slovenska nacionalna stranka (SNS) Zmage Jelinčiča. Jelinčič je pozvao vladu premijera Janeza Janše da uloži kaznenu prijavu protiv zločina fašističke Italije počinjenih na slovenskom teritoriju u II. svjetskom ratu.

(Hina) xfl ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙