FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka vlada snizit će procjene rasta

BERLIN, 24. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Njemačka vlada sprema serevidirati naniže svoje procjene ovogodišnjeg gospodarskog rasta sa1,7 na 1,6 posto, objavili su u ponedjeljak njemački dnevni listoviBild i Berliner Zeitung.
BERLIN, 24. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Njemačka vlada sprema se revidirati naniže svoje procjene ovogodišnjeg gospodarskog rasta sa 1,7 na 1,6 posto, objavili su u ponedjeljak njemački dnevni listovi Bild i Berliner Zeitung.

U tim listovima tvrde da su imali uvida u godišnje ekonomsko izvješće vlade, koje bi trebalo biti objavljeno u srijedu, a u kojem su sadržane i gospodarske procjene.

Njemačka vlada definitivno je mnogo optimističnija oko procjena rasta najvećeg gospodarstva eurozone nego financijske institucije i međunarodni instituti za ekonomska istraživanja. Međunarodni monetarni fond predviđa rast njemačkog BDP-a u 2005. za 1,5 posto, a Organizacija za ekonomsku suradnju i razvitak (OECD) za 1,4 posto.

Stručnjaci su zabrinuti negativnim ekonomskim učincima snažnog eura na njemački izvoz, primarnog motora rasta, te visokih cijena nafte.

Njemačka vlada i ove godine očekuje porast broja nezaposlenih i to na prosječno godišnje 4,531 milijun, odnosno 150.000 više nego lani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙