FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ADRA i OESS: 43 motorne pile povratnicima

PETRINJA, 10. veljače 2005. (Hina) - Nevladina dobrotvorna udruga ADRAu suradnji s Misijom OESS-a u Hrvatskoj danas je iz zajedničkogaprojekta "Zimska pomoć 2004. za održiv povratak" povratnicima u selaGorskoga kotara, Korduna i Banovine dodijelila 43 motorne pile.
PETRINJA, 10. veljače 2005. (Hina) - Nevladina dobrotvorna udruga ADRA u suradnji s Misijom OESS-a u Hrvatskoj danas je iz zajedničkoga projekta "Zimska pomoć 2004. za održiv povratak" povratnicima u sela Gorskoga kotara, Korduna i Banovine dodijelila 43 motorne pile.

Novi su vlasnici motornih pila potpisali ugovor da će u ovoj zimskoj sezoni besplatno rezati ogrjevno drvo za još pet susjednih obitelji. Dodjela te opreme počela je u Petrinji u nazočnosti voditelja Misije OESS-a veleposlanika Petera Semnebyja, zamjenika ministra vanjskih poslova Tomislava Vidoševića i direktora ADRA-e za Hrvatsku Tihomira Lipohara.

Misija OESS-a ove je godine sufinancirala ADRA-in projekt "Zimska pomoć za održvi povratak 2004" sa 25.000 eura. Osim motornih pila, nabavljeni su štednjaci za kuhanje i grijanje te kreveti s madracima.

ADRA je iz međunarodnih donacija prošle godine pomogla povratnike s otprilike šest milijuna kuna, uključila se i u obnovu domova 700 obitelji, a 12.000 ljudi je primilo izravnu pomoć u prezimljavanju u tijeku prve zime nakon povratka.

"Obnova i povratak su pri kraju i završit će do kraja 2006.", izjavio je u Petrinji Tomislav Vidošević, a veleposlanik Semneby je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim načinima pomaganja ljudi, kojima je najpotrebnija pomoć pri povratku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙