FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beograd: Krenuo prvi ovogodišnji konvoj izbjeglih hrvatskih Srba

Hrvatsku, ovoga puta u organizacijiDanskog vijeća za izbjeglice, a u suradnji s Europskom agencijom zaobnovu (EAR) i UNHCR-om ali, iako se prijavilo oko 120 ljudi, zaHrvatsku ih krenulo samo jedanaest.
Beograd,31.siječnja-(Hina) - Prvi ovogodišnji konvoj izbjeglih hrvatskih Srba krenuo je u ponedeljak navečer ispred motela "1000 ruža" na beogradskoj Avali za Hrvatsku, ovoga puta u organizaciji Danskog vijeća za izbjeglice, a u suradnji s Europskom agencijom za obnovu (EAR) i UNHCR-om ali, iako se prijavilo oko 120 ljudi, za Hrvatsku ih krenulo samo jedanaest.

Razlog malog broja ljudi u ovom konvoju povratnika su, kako objašnjavaju u Danskom vijeću za izbjeglice, vremenske neprilike i Lici i Dalmatinskoj zagori, zbog čega se veći broj, posebice starijih osoba, odlučio odgoditi povratka do poboljšanja vremenskih prilika.

Povratnicima je osiguran autobusni prijevoz za Kistanje, Plitvička jezera, Otočac i Civljane, a pratit će ih i kamion sa stvarima, kao i povratničkim paketima, te medicinski automobil sa dva liječnika. Povratnike će, kod njihovih kuća koje je obnovila hrvatska Vlada, čekati bespovratna ekonomska pomoć koje će se sastojati od poljoprivrednih alata, strojeva i domaćih životinja.

U Danskom vijeću za izbjeglice ističu da je od listopada 2004. na snazi novi program povratka u Hrvatsku, koji financira Europska agencija za obnovu. Tijekom studenoga i prosinca u Hrvatsku se preko tog vijeća vratilo 130 povratnika. Prosjek starosti povratnika je 41 godina i starosna struktura se pomiče prema mlađim godištima.

(Hina) xtman ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙