FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 9. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske.
ZAGREB, 9. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske.

ZAGREB - Hrvatski sabor podržao je danas prijedloge strategije razvitka službene statistike do 2012., program statističkih aktivnosti do 2007., te godišnji provedbeni plan statističkih aktivnosti Hrvatske. Tim dokumentima definiraju se dugoročni ciljevi, opća načela i kriteriji za rad i razvoj sustava službene statistike. Svi saborski klubovi istaknuli su potrebu razvoja statističkog sustava, posebno zbog unapređenja društvenog života u razdoblju pridruživanja EU, ali i zbog ostvarivanja drugih nacionalnih ciljeva.

ZAGREB - Interes privatnog sektora u Hrvatskoj za gospodarenje otpadom u značajnom je porastu, a to je jedno od područja usklađivanja s kriterijima Europske unije kao preduvjet za članstvo. Po podacima Ministarstva zaštite okoliša od 2000. do 2003. godišnje se 'proizvede' oko 4,1 milijun tona komunalnog i neopasnog tehnološkog otpada, te 200 do 300 tisuća tona opasnog. Mirjana Papafava, načelnica odjela za EU integracije i međunarodne projekte pri ministarstvu, rekla je da u zadnjih pet, šest godina interes privatnog sektora u gospodarenju otpadom značajno porastao zbog propisa koje tvrtkama osiguravaju racionalno i učinkovito poslovanje i bavljenje djelatnošću gospodarenja otpadom, a tu je i utjecaj europskih tvrtki i prijenos znanja i kapitala u Hrvatsku.

ŠIBENIK - Sedam brodica usidrenih u lučici Vrnaži u šibenskom predjelu Mandalini izgorjelo je u požaru koji je na jednom od brodova izbio oko pola noći, izvijestila je jutros šibensko-kninska Policijska uprava. U požaru je izgorjelo šest plastičnih i jedan drveni brod. Šteta se neslužbeno procjenjuje na 100.000 eura jer je samo jedan od izgorjelih brodova bio vrijedan oko 30.000 eura.

ZAGREB - Četiri petine ispitanika istraživanja web portala Posao.hr na temu "Žene i zapošljavanje" smatra da su žene u Hrvatskoj diskriminirane u odnosu na muškarce pri dobivanju posla. Istraživanje je provedeno u siječnju i u njemu je sudjelovao 861 ispitanik, od čega 821 žena. Kao najveći problem žena na radnom mjestu ističe se nepovjerenje u sposobnost žena za zahtijevnije zadatke (41 posto), nemogućnost napredovanja na više funkcije (21 posto).

ZAGREB - Policija je u Sesvetama uhitila 27-godišnjaka od ranije poznatog kao konzumenta droga, koji im je prilikom rutinskog legitimiranja jučer dragovoljno predao gotovo 230 grama marihuane. Zbog količine i načina na koji je droga pakirana osnovano se sumnja da je bila namijenjena preprodaji. Protiv osumnjičenoga je uz kaznenu prijavu podnesena i prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o proizvodnji i preprodaji opojnih droga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙