FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar znanosti Dragan Primorac u posjetu Izraelu

ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja išporta Dragan Primorac te izaslanstvo hrvatskih znanstvenika isindikata u radnom su posjetu Izraelu radi uspostave suradnjehrvatskih i izraelskih institucija u području znanosti i tehnologije.
ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac te izaslanstvo hrvatskih znanstvenika i sindikata u radnom su posjetu Izraelu radi uspostave suradnje hrvatskih i izraelskih institucija u području znanosti i tehnologije.

Ministar Primorac razgovarao je danas o suradnji na državnoj razini s predsjednicom Odbora za znanost i tehnologiju izraelskog parlamenta Leom Nessi te predsjednicom Odbora za obrazovanje i kulturu Kneseta gospođom Mali Polishook-Bloch, pri čemu je zaključeno da postoje vrlo velike mogućnosti i spremnost na suradnju, priopćeno je iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Ministar je, u ime predsjednika HAZU-a, predložio sklapanje sporazuma o suradnji dviju akademija, što je direktor izraelske Akademije Meira Zadok pozdravio.

Zamjenik glavnog direktora izraelskog ministarstva vanjskih poslova Mark Soffer prenio je ministru Primorcu zadovoljstvo izraelske strane zbog skorašnjeg otvaranja izraelskog veleposlanstva u Zagrebu.

Obostrano je zaključeno, kako se napominje, da su odnosi dviju država na političkoj razini vrlo dobri te da postoje svi preduvjeti i za uspješnu znanstvenu i gospodarsku suradnju.

Znanstvenici i članovi Upravnog vijeća Instituta "Ruđer Bošković", kako se dodaje, posjetit će Weizmann institut, gdje će razgovarati o modelima upravljanja Institutom i njegovoj ulozi u gospodarskom razvoju Izraela.

Predstavnici Brodarskog instituta i Poslovno-inovacijskog centra Hrvatske - BICRO posjetiti će Technion i niz tehnoloških parkova i "start up" kompanija na području visokih tehnologija te razmotriti mogućnosti pokretanja zajedničkih tehnoloških projekata i uspostave inkubacijskih centara u Hrvatskoj, koristeći uspješan izraelski model.

U hrvatskom je izaslanstvu i predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić.

Izaslanstvo Ministarstva znanosti trebalo bi se sastati i s glavnom direktoricom izraelskog ministarstva znanosti, predstavnicima Yadwashema i ministricom obrazovanja, kulture i športa.

Posjet Izraelu trajat će do 10. veljače, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙