FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počinje snimanje filma po Coetzeevoj "Sramoti"

JOHANNESBURG, 7. veljače 2005. (Hina/dpa) - Roman "Sramota", za kojegje J.M. Coetzee nagrađen 1999. godine nagradom Booker, doživjet ćeekranizaciju uoči 65. rođendana južnoafričkog pisca koji je 2003.godine dobio i Nobelovu nagradu za književnost.
JOHANNESBURG, 7. veljače 2005. (Hina/dpa) - Roman "Sramota", za kojeg je J.M. Coetzee nagrađen 1999. godine nagradom Booker, doživjet će ekranizaciju uoči 65. rođendana južnoafričkog pisca koji je 2003. godine dobio i Nobelovu nagradu za književnost.

Riječ je o jednom od najdirljivijih književnih djela u kojem se istražuju krivnja, sramota i strah.

"Sramota" prepričava dilemu sveučilišnog profesora koji se, nakon što je proigrao svoju karijeru poslije kratkog flerta s jednom od svojih studentica, sklanja sa svojom kćerkom na selo.

No život na izoliranoj farmi ne donosi očekivani mir i profesor David Lurie shvaća da se nalazi u životnoj stupici u društvu u transformaciji, gdje nekada vladajuća bjelačka manjina otvara put crnačkoj većini.

Glavnu ulogu trebao bi tumačiti britanski glumac Ralph Fiennes, a redatelji će biti Steve Jacobs i Anna Moticelli iz Australije.

Ovaj je film prvi pokušaj ekranizacije jednog od Coetzeeovih djela, portret složenosti i posljedica međurasnih odnosa, nasilnih zločina, seksualnosti, osobne žrtve i nemira.

Poznat kao osoba koja izbjegava medije, autor je dao pristanak za ekranizaciju "Sramote" koja će se početi snimati krajem ove godine u Južnoafričkoj Republici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙