FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Seminar "Kultura 2000" - Program Europske unije

ZAGREB, 27. siječnja 2005. (Hina) - U organizaciji Ministarstvakulture, Saveznoga Kancelarstva Republike Austrije, austrijske udrugeCultural Contact Point, Austrijskoga kulturnog foruma u Zagrebu iMatice hrvatske danas je održan seminar "Kultura 2000" radi pružanjanaputaka hrvatskim kulturnim djelatnicima o financiranju kulturnihprojekata u sklopu Europske unije.
ZAGREB, 27. siječnja 2005. (Hina) - U organizaciji Ministarstva kulture, Saveznoga Kancelarstva Republike Austrije, austrijske udruge Cultural Contact Point, Austrijskoga kulturnog foruma u Zagrebu i Matice hrvatske danas je održan seminar "Kultura 2000" radi pružanja naputaka hrvatskim kulturnim djelatnicima o financiranju kulturnih projekata u sklopu Europske unije.

"Kultura 2000." program je Europske unije kojim se podupire i promiče kulturna suradnja na europskoj razini. Njime su obuhvaćene dramske i vizualne umjetnosti, kulturna baština i književnost, a odnosi se na razdoblje od 2000. do 2006., naglasila je predstavnica austrijskog Ureda za informiranje o tom programu Elisabeth Pacher.

Program promiče suradnju i međukulturni dijalog kroz projekte kulturne suradnje u koje su uključene organizacije iz nekoliko europskih zemalja. Otvoren je za 25 zemalja članica te za Rumunjsku, Bugarsku, Island, Lichtenstein i Norvešku, naglasila je Pacher dodajući kako kulturna suradnja ima značajnu ulogu u odnosima EU-a i ostatka svijeta.

Okvirni program "Kultura 2000" pruža pomoć projektima suradnje na svim umjetničkim i kulturnim područjima, a od 2001. pristupanjem novih država članica kultura ima pionirsku ulogu u proširenju i integriranju, rekla je Kathrin Kneissel iz austrijskog Odjela za umjetnost i europska pitanja.

Pomoćnica hrvatskog ministra kulture Goranka Horjan naglasila je kako je seminar vrlo značajan, tim više što se sektor kulture u Hrvatskoj mora pripremiti za nove okolnosti.

Tijekom seminara sudionici su upoznati s kriterijima i procedurom u odabiru projekata te mogućnostima njihova financiranja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙