FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ispravak vijesti HNA2768 "Održana godišnja skupština..."

ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - U vijesti HNA2768, koja jeemitirana pod naslovom "Održana godišnja skupština Društva hrvatskihpisaca", pogrešno je i u naslovu i u tekstu navedeno ime Društva.Umjesto "Društvo hrvatskih pisaca" treba stajati "Hrvatsko društvopisaca". U vijesti je pogrešno navedeno i prezime preminulog članaDruštva, pa umjesto Ratković treba stajati Racković.
ZAGREB, 31. siječnja 2005. (Hina) - U vijesti HNA2768, koja je emitirana pod naslovom "Održana godišnja skupština Društva hrvatskih pisaca", pogrešno je i u naslovu i u tekstu navedeno ime Društva. Umjesto "Društvo hrvatskih pisaca" treba stajati "Hrvatsko društvo pisaca". U vijesti je pogrešno navedeno i prezime preminulog člana Društva, pa umjesto Ratković treba stajati Racković.

Ponavljamo vijest s unesenim ispravcima:

ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA HRVATSKOG DRUŠTVA PISACA

ZAGREB, 29. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatsko društvo pisaca (HDP) održalo je danas u Zagrebu godišnju skupštinu na kojoj je predstavljen njegov prošlogodišnji rad i najavljene aktivnosti za ovu godinu.#L#

Predsjednik HDP-a Velimir Visković rekao je da je Društvo prošle godine imalo dva zapažena nastupa, u Berlinu i Rimu, zatim uspješan Festival "Književnost uživo", koji je u Zagrebu ugostio mnogobrojne poznate pisce, te da je dobilo 20-ak novih članova.

Susret u Rimu protekao je u obilježavanju Dana Vlade Gotovca, a na susretu s berlinskom kulturnom i književnom javnošću ostvareni su mnogi kontakti s istaknutim predstavnicima medija i izdavaštva, rekao je Velimir Visković.

Spomenuo je i imena nekih novih članova Društva: Slavka Goldsteina, Julijanu Matanović, Luku Paljetka, Renata Baretića i Vedranu Rudan.

Na današnjoj skupštini istaknuta je vrlo dobra suradnja HDP-a s ministrom kulture Božom Biškupićem. Velimir Visković je rekao da je on, kao predsjednik Društva, uključen u radnu grupu Ministarstva kulture koja će se nastojati skrbiti o boljem položaju pisaca i izdavača.

O izdavačkoj djelatnosti Društva govorio je Dražen Katunarić, koji je istaknuo da je upravo objavljen najnoviji broj Europskog glasnika u dvije knjige - "Relation" i "Književna republika", koju uređuje Velimir Visković.

Visković je najavio da će članovi Društva biti izabrani u gradska kulturna vijeća vezana uz izdavaštvo na području književnosti.

O međunarodnoj suradnji Društva govorio je Nenad Popović.

Ove godine Hrvatsko društvo pisaca priprema tribine koje će ugostiti njihove ugledne članove, a vodit će ih mlada pjesnikinja Dorta Jagić.

Na skupštini je izabrana nova tajnica Društva Sonja Manojlović jer je dosadašnji tajnik Miloš Đurđević dao ostavku. Svi članovi Društva složili su se s njegovom ostavkom te mu zahvalili na dosadašnjem radu u Društvu.

Društvo će ove godine obilježiti 90. godišnjicu rođenja Jože Horvata.

Pisci su danas održali i komemoraciju dvojici nedavno umrlih članova Anti Zemljaru i Miodragu Rackoviću.

Uredništvo Hine

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙