FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bushovi telefonski razgovori o Iraku

LITTLE ROCK, 4. veljače 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednikGeorge W. Bush je nastavio ovog tjedna telefonske razgovore s višestranih čelnika o iračkim izborima i njihovim posljedicama, navela jeu petak Bijela kuća.
LITTLE ROCK, 4. veljače 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush je nastavio ovog tjedna telefonske razgovore s više stranih čelnika o iračkim izborima i njihovim posljedicama, navela je u petak Bijela kuća.

U telefonskom razgovoru u četvrtak navečer australski premijer John Howard i predsjednik Bush su spomenuli i pomoć žrtavama tsunamija koji je 26. prosinca zadesio Indijski ocean, rekao je glasnogovornik Bijele Kuće Scott McClellan.

Bush je također razgovarao s rumunjskim predsjednikom Trajanom Basescuom i bugarskim premijerom Simeonom Sakskoburgotskim o "uspjehu izbora u Iraku i o budućnosti", dodao je glasnogovornik.

"Čelnici su naglasili važnost nastavka pomoći Iračanima u trenutku kada postavljaju demokratske institucije", nastavio je McClellan.

Od iračkih izbora 30. siječnja, Bush je razgovarao s više od desetak svjetskih čelnika kako bi podržali njegove planove izgradnje demokracije u toj zemlji opustošenoj ratom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙