FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush ohrabren palestinskim izborima obećaje pomoć

WASHINGTON, 9. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Američki predsjednikGeorge Bush u nedjelju je izjavio kako je "ohrabren" odazivom napalestinske predsjedničke izbore koje je ocijenio uglavnom slobodnim ipravičnim, te najavio pomoć novom predsjedniku u oživljavanju mirovnihpregovora s Izraelom.
WASHINGTON, 9. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Američki predsjednik George Bush u nedjelju je izjavio kako je "ohrabren" odazivom na palestinske predsjedničke izbore koje je ocijenio uglavnom slobodnim i pravičnim, te najavio pomoć novom predsjedniku u oživljavanju mirovnih pregovora s Izraelom.

"Ohrabren sam velikim odazivom na palestinskim izborima", rekao je Bush u priopćenju koje je u nedjelju navečer objavila Bijela kuća.

Novi palestinski predsjednik i njegova vlada suočit će se sa zadaćama od krucijalne važnosti, uključujući borbu protiv terorizma i korupcije, upozorio je Bush u priopćenju istaknuvši kako su "Sjedinjene Države spremne pomoći palestinskom narodu da ostvare svoje težnje".

Američki predsjednik pozvao je Izrael da poboljša humanitarno i gospodarsko stanje na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze, a arapskim zemljama je poručio da moraju poduzeti konkretne korake kako bi uskratili svaku pomoć militantima koji napadaju Izrael.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙