FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush: pomoć Palestincima ovisit će o Abasovim odlukama

WASHINGTON, 11. siječnja 2005. (Hina/AFP) - SAD će odlučiti oodobravanju pomoći i slanju posebnog izaslanika Palestincima ovisno onačinu na koji će novi predsjednik Mahmud Abas vladati, izjavio jeamerički predsjednik George W. Bush, u intervjuu koji je u utorakobjavio Wall Street Journal.
WASHINGTON, 11. siječnja 2005. (Hina/AFP) - SAD će odlučiti o odobravanju pomoći i slanju posebnog izaslanika Palestincima ovisno o načinu na koji će novi predsjednik Mahmud Abas vladati, izjavio je američki predsjednik George W. Bush, u intervjuu koji je u utorak objavio Wall Street Journal.

"Taktičke odluke, poput pomoći ili izaslanika, bit će donesene ovisno o tome kako se stvari budu razvijale", kazao je Bush u prvom intervjuu novinama otkad je ponovno izabran 2. studenoga.

"Mora postojati dokaz na terenu za razvoj demokracije... Želimo pomoći vladi kakva je ona Abu Mazena, sve dok bude težio mirnom rješenju sukoba", dodao je on.

U ponedjeljak je George W. Bush izrazio spremnost da primi Mahmuda Abasa u Washingtonu i jasno je povukao paralelu između palestinskih izbora i izbora koji se trebaju održati u Iraku 30. siječnja.

Govoreći o izborima u Iraku, predsjednik Bush ističe u intervjuu Wall Street Journalu da je to glasovanje samo "prvi korak" prema stalnoj vladi. "Želimo veliki odziv. Želimo vladu koja bi bila reprezentativna", ponovio je on.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙