FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blagi oporavak cijena europskih dionica

LONDON/FRANKFURT, 25. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Slabljenjezabrinutosti ulagača oko korporativnih zarada nakon objave boljih odočekivanja rezultata kompanija poput britanskog osiguravatelja Avive išpanjolske Banco Sabadell rezultiralo je u utorak rastom vrijednostieuropskih burzovnih indeksa.
LONDON/FRANKFURT, 25. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Slabljenje zabrinutosti ulagača oko korporativnih zarada nakon objave boljih od očekivanja rezultata kompanija poput britanskog osiguravatelja Avive i španjolske Banco Sabadell rezultiralo je u utorak rastom vrijednosti europskih burzovnih indeksa.

Londonski Ftse indeks do podneva je ojačao 0,26 posto, dosegnuvši 4.825 bodova. Frankfurtski DAX indeks ojačao je 0,23 posto, na 4.211 bodova.

Od dobitnika se isticala britanska osiguravateljska tvrtka Aviva, čije su dionice ojačale 2,7 posto nakon što je nadmašila očekivanja izvijestivši o 9-postotnom godišnjem rastu prodaje životnih i mirovinskih osiguranja i objavivši optimistične prognoze poslovanja.

Ojačale su i dionice španjolske Banco Sabadell oko tri posto kada je izvijestio o 39-postotnom rastu zarade u 2004. i postavio ciljeve rasta bržeg u odnosu na konkurenciju.

Podršku jačanju indeksa dao je i britanski telekom operater Cable & Wireless, s rastom cijena dionica od 6,4 posto, zahvaljujući objavi boljih od očekivanja tromjesečnih prihoda i potvrdi polugodišnjih procjena dobiti.

Malo je temeljnih razloga za slabiju izvedbu tržišta dionica u proteklih nekoliko dana, osim rasta cijena nafte, a dionice su i dalje u prednosti u odnosu na obveznice, kazao je Patrik Schowitz, globalni dionički strateg pri HSBC-u. "Najveći dio te slabosti pripisuje se američkoj sezoni poslovnog izvješćivanja, no ako stvarno pogledate brojke, to je teško opravdati", dodao je.

Indeks Tokijske burze Nikkei spustio se 0,11 posto, na 11.276 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙