FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prihvaćen zahtjev Hrvatske za članstvom u CIHEAM-u

ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Hrvatska će u lipnju na godišnjemzasjedanju Izvršnog odbora Međunarodnog centra za visokepoljoprivredne studije (CIHEAM) postati članicom te organizacije,priopćilo je danas Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnogagospodarstva.
ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Hrvatska će u lipnju na godišnjem zasjedanju Izvršnog odbora Međunarodnog centra za visoke poljoprivredne studije (CIHEAM) postati članicom te organizacije, priopćilo je danas Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

Zahtjev Hrvatske za punopravnim članstvom u CIHEAM-u prihvaćen je na današnjem sastanku u Ministarstvu poljoprivrede na kojem su sudjelovali predsjednik CIHEAM-a Mouin Hamze i generalni tajnik Bertrand Hervieu te ministar Petar Čobanković sa suradnicima.

CIHAEM se bavi obrazovanjem i usavršavanjem stručnjaka, prije svega u u području mediteranskih kultura, istraživačkim radom te suradnjom mediteranskih zemalja s drugim svjetskim zemljama u području poljoprivrede.

Hrvatske je, kaže se u priopćenju, zainteresirana za projekte unapređenja voćarstva, vinogradarstva i povrćarstva, mediteranskih kultura i ribarstva.

Naša zemlja već je sudjelovala u CIHEAM-ovim projektima, pa je prošle godine 50 domaćih stručnjaka sudjelovalo u edukaciji u sklopu projekta unapređenja voćarstva, vinogradarstva i povrćarstva koje je financirao CIHEAM.

U ovoj godini pod pokroviteljstvom CIHEAM-a održat će se specijalistički tečajevi za poljoprivrednike zainteresirane za podizanje višegodišnjih nasada i proizvodnu povrća.

(Hina) xduk/xpp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙