FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Anita i Jadran-turista spajaju se u Maistru

ZAGREB/ROVINJ, 4. veljače 2005. (Hina) - Hotelske tvrtke Anita izVrsara i Jadran-turist iz Rovinja spojit će se u novu tvrtku "Maistra"d.d. sa sjedištem u Rovinju.
ZAGREB/ROVINJ, 4. veljače 2005. (Hina) - Hotelske tvrtke Anita iz Vrsara i Jadran-turist iz Rovinja spojit će se u novu tvrtku "Maistra" d.d. sa sjedištem u Rovinju.

Na skupštinama vrsarske Anita i rovinjskog Jadran-turista, održanima danas u Rovinju, dioničari su odobrili Ugovor o spajanju te dvije tvrtke u novu tvrtku "Maistra" d.d. te su prihvatili njen Statut, izvijestili su iz Adris Grupe, u čijem sastavu posluju te hotelske tvrtke.

Ugovorom o spajanju, navode iz Adrisa, predviđeno je da se dionice Jadran-turista zamijene za dionice nove tvrtke Maistre u omjeru jedan naprama jedan (1:1), a dionice Anite u omjeru jedan naprama 54 (1:54), što znači da se za jednu dionicu Anite u zamjenu dobije 54 dionice Maistre.

Temeljni kapital nove tvrtke iznosit će 1,12 milijardi kuna, a bio bi podijeljen na 10.257.393 redovnih dionica koje glase na ime bez naznačenja nominalne vrijednosti dionice.

Skupštine su danas, napominju iz Adrisa, donijele odluke i o imenovanju Nadzornog odbora (NO) Maistre d.d., koji čine Ante Vlahović, Tomislav Budin, Plinio Cuccurin, Branko Zec, Želimir Vukina i Josip Brstilo. Sedmog će člana NO-a, dodaju, zajednički imenovati radnička vijeća Jadran-turista i Anite.

Iz Adris Grupe već je ranije objavljeno da bi postupak spajanja Jadran-turista i Anite u jednu tvrtku trebao biti dovršen do 1. ožujka 2005. godine, čime počinje proces ostvarenja koncepta kompleksnog strateškog razvoja u Adria Resortsu, turističkoj diviziji Adris Grupe.

Taj se razvoj, kako su naznačili, kreće u pravcu izgradnje destinacije kao branda, odnosno sveukupne buduće turističke ponude u destinaciji Rovinj-Vrsar.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙