FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

G7 mora odlučno pomoći siromašne - Gaymard

PARIZ, 4. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Skupina sedam industrijskinajrazvijenijih zemalja svijeta G7 može postići napredak ufinanciranju pomoći za razvoj na sastanku ovoga vikenda u Londonu akopokaže dovoljno političke odlučnosti, izjavio je u petak francuskiministar financija Herve Gaymard.
PARIZ, 4. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Skupina sedam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta G7 može postići napredak u financiranju pomoći za razvoj na sastanku ovoga vikenda u Londonu ako pokaže dovoljno političke odlučnosti, izjavio je u petak francuski ministar financija Herve Gaymard.

Gaymard je izrazio nadu da će Washington podržati prijedloge europskih zemalja na sastanku G7 u Londonu, na kojem će se u središnju zanimanja naći pomoć za siromašne u Africi.

Kazao je da je Francuska podržala poziv Britanije da s omogući bogatim zemljama da svoju buduću pomoć prodaju kao dužničke vrijednosne papire.

Taj plan mogao bi biti nadopunjen prijedlogom francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca za uvođenje poreza na financijske transakcije ili zrakoplovne karte, napisao je Gaymard u članku objavljenom u petak u francuskom dnevnom listu Les Echos.

"Konsenzus napreduje, iako još nije sveopći", kazao je Gaymard. "Ništa od toga nije nesavladivo ako vlade imaju dovoljno političke volje. Sastanak G7, koji danas započinje u Londonu, dopustit će nam da procijenimo da li ona postoji".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙