FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lesar: HNS prikupio tri potpisa za povjerenstvo za Sanadera i Žužula

ZAGREB,3. veljače(Hina) - Predsjednik Kluba HNS/PGS-a Dragutin Lesarvečeras je u Hrvatskom saboru izvijestio novinare da je prikupiopotrebna tri potpisa da Saboru ponovno predloži osnivanje istražnogpovjerenstva koje bi utvrdilo okolnosti po kojima su imovinu steklipremijer Ivo Sanader i ministar u ostavci Miomir Žužul.
ZAGREB,3. veljače(Hina) - Predsjednik Kluba HNS/PGS-a Dragutin Lesar večeras je u Hrvatskom saboru izvijestio novinare da je prikupio potrebna tri potpisa da Saboru ponovno predloži osnivanje istražnog povjerenstva koje bi utvrdilo okolnosti po kojima su imovinu stekli premijer Ivo Sanader i ministar u ostavci Miomir Žužul.

O tome da je prikupio potrebnih 16 potpisa za osnivanje povjerenstva Lesar je, kaže, izvijestio predsjednika Sabora Vladimira Šeksa, od kojega očekuje da već sutra njegov zahtjev bude uvršten u dnevni red 12. saborske sjednice.

Lesar tvrdi da su potpise 'dala' tri zastupnika HSS-a koje nije želio imenovati.

Naime, na početku 12. sjednice, prije dva tjedna, svoje su potpise sa zahtjeva za osnivanjem povjerenstva povukli SDP-ovac Šime Lučine te LS-ovci Ivo Banac i Zlatko Kramarić.

Iako se Lesar tada 'bunio' da saborskim Poslovnikom nije predviđeno povlačenje potpisa, Odbor za Ustav i Poslovnik dao je za pravo zastupnicima da mogu povući potpise s prijedloga akata, pa je taj HNS-ov prijedlog 'skinut' s dnevnog reda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙