FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor imenovao novo Povjerenstvo za sukob interesa

ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatski sabor imenovao je učetvrtak novi sastav Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa irazriješio bivši.
ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatski sabor imenovao je u četvrtak novi sastav Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i razriješio bivši.

Iz reda saborskih zastupnika u Povjerenstvu su Marija Bajt (HDZ), Josip Leko (SDP), Pejo Trgovčević (HSP), te Nikola Mak (manjine).

Kao ugledni javni djelatnici u Povjerenstvo su imenovani Zlata Đurđević, Deša Mlikotin Tomić i Zorislav Antun Petrović.

Svoga predsjednika Povjerenstvo će izabrati na prvoj, konstituirajućoj sjednici, a po ranijim najavama to će biti SDP-ovac Leko.

Zastupnicima će mandat u Povjerenstvu trajati do kraja njihovog zastupničkog mandata, a 'vanjskim' članovima sedam godina.

Imenovanjem novog Povjerenstva stavljena je 'točka na i' radu dosadašnjeg Povjerenstva, opterećenog nizom stranačkih sukoba na relaciji vladajući - oporba, koji su za rezultat imali stalni manjak kvoruma.

Novi sastav Povjerenstva, oko kojega su ranije konsenzus postigli čelnici parlamentarnih stranaka, Sabor je izglasao bez rasprave, uz svega šest suzdržanih zastupnika.

Zbog primjedbe Ante Đapića (HSP) Sabor nije glasovao o zahtjevu Kluba HDZ-a da se do završetka rada Komisije za procjenu utjecaja na okoliš odgodi glasovanje o prijedlogu da se Hrvatska povuče iz sporazuma Družba Adria.

Naime, Đapić se zapitao kakav je to zaključak kojim se odgađa glasovanje, pa je predsjednik Sabora Vladimir Šeks 'stvar' prebacio na Odbor za Ustav i Poslovnik koji će riješiti te dvojbe.

Unatoč Đapićevu protivljenju, odgođeno je i glasovanje o HSP-ovu zahtjevu da se osnuje povjerenstvo koje bi utvrdilo okolnosti 'curenja' transkripata iz Ureda Predsjednika.

Naime, Šeks je izvijestio da ima informacije da je Državno odvjetništvo pokrenulo postupak protiv nepoznatog počinitelja zbog neovlaštenog postupanja s transkriptima, te da Sabor, dok se to ne provjeri, o HSP-ovu zahtjevu neće glasovati.

Sabor je izglasao i niz zakona kojima se potvrđuju međunarodni ugovori i sporazumi, te time završio prvi tjedan 12. sjednice koju nastavlja 2. veljače.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙