FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen projekt turističkog razvoja istočne Slavonije

VUKOVAR,3. veljače(HINA) - Projektom "Turistički razvoj istočneSlavonije", koji je danas predstavljen u Vukovaru, za sada suuključeni vukovarsko-srijemski gradovi Vukovar i Ilok a u doglednojbudućnosti u projekt će se, kako je najavljeno, uključiti i dijeloviPodunavlja u Osječko-baranjskoj županiji.
VUKOVAR,3. veljače(HINA) - Projektom "Turistički razvoj istočne Slavonije", koji je danas predstavljen u Vukovaru, za sada su uključeni vukovarsko-srijemski gradovi Vukovar i Ilok a u doglednoj budućnosti u projekt će se, kako je najavljeno, uključiti i dijelovi Podunavlja u Osječko-baranjskoj županiji.

Troškove za prvu fazu provedbe projekta koja obuhvaća istraživanje tržišta, transfer znanja i osmišljavanje vizija, a koji iznose oko 250.000 eura snosit će Republika Austrija, koja će snositi i troškove provedbe cijelog projekta. U drugoj fazi, koja će nastupiti krajem ove godine i trajati narednih nekoliko godina, išlo bi se u konkretne zahvate u prostoru, rekla je Neda Telišman-Košuta iz Instituta za turizam.

U nazočnosti brojnih turističkih radnika Vukovarsko-srijemske županije, projekt je predstavljen u u Palači Srijem, a u organizaciji Instituta za turizam i Vukovarsko-srijemske županije te potporu Ministarstva vanjskih poslova Republike Austrije.

Pomoćnik ministra mora, turizma, prometa i razvitka Želimir Kramarić ustvrdio je kako Slavonija raspolaže s ogromnim neiskorištenim turističkim potencijalom. Posebice zanimljivim za razvoj turizma ocijenio je rijeku Dunav, koja, kako je dodao, mora postati zaštitni znak turističke prepoznatljivosti hrvatskog Podunavlja.

Prema riječima dr. Sandre Weber iz Instituta za turizam, europsko turističko tržište pokazuje sklonosti dolaska u ekološki čiste sredine kakvo je upravo područje hrvatskog Podunavlja.

Pozdravljajući sudionike skupa u ime Vukovarsko-srijemske županije, župan Nikola Šafer ustvrdio je kako se projekt razvoja turizma istočne Slavonije naslanja na Strategiju razvitka Vukovarsko-srijemske županije, usvojenu u županijskoj Skupštini krajem prošle godine.

(Hina) xzdra ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙