FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Shell opet snizio naftne rezerve

LONDON, 3. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Royal Dutch/Shell grupaizvijestila je u četvrtak o novom smanjenju naftnih rezervi, većemnego su ulagači očekivali, te o golemoj dobiti u četvrtomtromjesečju.
LONDON, 3. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Royal Dutch/Shell grupa izvijestila je u četvrtak o novom smanjenju naftnih rezervi, većem nego su ulagači očekivali, te o golemoj dobiti u četvrtom tromjesečju.

Skok cijena nafte i snažne profitne margine omogućile su Shellu ostvarivanje neto dobiti u četvrtom tromjesečju u visini gotovo 5,13 milijardi dolara, uključujući jednokratne dobitke od 318 milijuna dolara. Kompanija je objavila da će dioničarima za dividende u 2005. isplatiti najmanje 10 milijardi dolara u gotovini.

Shell je uložio mnogo napora u vraćanje povjerenja ulagača nakon skandala vezanog za prekomjerno iskazivanje zaliha koje je rezultiralo otkazima vodećih dužnosnika u kompaniji.

Tvrtka je objavila da je dovršila reviziju svojih rezervi te da će ustanoviti rezerve na oko 1,4 milijarde barela ekvivalenta nafte (boe), odnosno da će ih smanjiti neznatno više od 900 milijuna koliko su prognozirali analitičari.

Shell je najavio i da će od ovoga mjeseca ponovno pokrenuti program otkupa svojih dionica. Raniji prekid toga programa razočarao je neke ulagače. Snažni poslovni rezultati Shella objavljeni su samo dan nakon što je najveća svjetska naftna grupa Exxon Mobil izvijestila o rekordnoj dobiti u četvrtom tromjesečju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙