FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bogate članice EU kritizirale plan reforme sustava subvencija u EU

ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Njemačka, Francuska, Velika Britanijai Austrija kritizirale su plan europske povjerenice za tržišnonatjecanje Neelie Kroes o reformi sustava dodjele subvencija,upozorivši da bi njezini prijedlozi rezultirali zatvaranjem radnihmjesta i otjerali kompanije u inozemstvo, piše The Financial Times.
ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Njemačka, Francuska, Velika Britanija i Austrija kritizirale su plan europske povjerenice za tržišno natjecanje Neelie Kroes o reformi sustava dodjele subvencija, upozorivši da bi njezini prijedlozi rezultirali zatvaranjem radnih mjesta i otjerali kompanije u inozemstvo, piše The Financial Times.

Kroes je najavila da će reforma sustava subvencioniranja biti središnja točka njezina petogodišnjeg mandata i namjerava usredotočiti subvencije na male i inovativne kompanije te preusmjeriti više novca prema siromašnim članicama EU-a.

Bogate članice EU-a trebale bi i dalje imati na raspolaganju mogućnost dodjele subvencija kompanijama u siromašnim regijama, naglasili su ministri četiri zemlje u pismu upućenom povjerenici Kroes.

Ministri su izrazili i dvojbu u vezi s prijedlogom povjerenice EU-a za tržišno natjecanje po kojem bi siromašnije zemlje trebale imati širi manevarski prostor za subvencioniranje svojih kompanija dok bi odgovarajući zahtjevi za bogatije zemlje bili postroženi.

Diplomati i dužnosnici u Bruxellesu tvrde pak da su Njemačka, Austrija, Britanija i Francuska čvrsto odlučile braniti svoje pravo na subvencioniranje kompanija u siromašnijim regijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙