FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin: koalicija HNS-a i HSLS-a za lokalne izbore

VARAŽDIN, 2. veljače 2005. (Hina) - Varaždinski HNS i HSLS će na idućimlokalnim izborima koalirati na gradskoj i županijskoj razini, o čemusu danas sporazum potpisali čelnici tih stranaka.
VARAŽDIN, 2. veljače 2005. (Hina) - Varaždinski HNS i HSLS će na idućim lokalnim izborima koalirati na gradskoj i županijskoj razini, o čemu su danas sporazum potpisali čelnici tih stranaka.

HSLS je zastupao i Hrvatsku stranku umirovljenika (HSU), koja čeka pristanak svojih središnjih tijela do 16. veljače.

Sporazum su za grad Varaždin potpisali predsjednici gradskih ogranaka Zlatko Horvat (HNS) i Darinka Hajduk-Vučić (HSLS), za Županiju predsjednici županijskih ogranaka Zlatko Koračević (HNS) i Dragutin Kranjčec (HSLS), a supotpisali su ga Radimir Čačić, predsjednik Središnjeg odbora HNS- a, i Ivan Čehok, predsjednik HSLS- a.

"Potrudit ćemo se da se takva koalicija proširi i na druge gradove i općine u Varaždinskoj županiji. Po sporazumu ja ću kao nositelj liste biti koalicijski kandidat za župana, a Čehok t za gradonačelnika. Sposobnošću i definiranjem dugoročnih projekata koalicija može Varaždin, Županiju, regiju, pa i čitavu državu povući naprijed", rekao je Čačić.

Čehok je, ocijenivši da su programi HNS-a, HSLS-a i HSU-a slični, ustvrdio da je i "njihova koalicija prirodan savez koje bi se ionako ostvario nakon izbora".

"Unazad četiri godine Varaždin je postigao sve uvjete da postane stožernim gradom ovog dijela Hrvatske, a to su gospodarski razvoj i otvaranje gospodarskih zona, strana i domaća ulaganja. Koalicija je sklopljena i na županijskoj razini jer HSLS procjenjuje da se Varaždinska županija do sada ponašala prema gradu Varaždinu maćehinski", rekao je Čehok.

(Hina) xmvar yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙