FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bakota u Somboru o položaju hrvatske manjine

ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Državni tajnik u Ministarstvuvanjskih poslova (MVP) Gordan Bakota posjetio je u utorak vojvođanskigrad Sombor i s tamošnjim dužnosnicima razgovarao o položajupripadnika hrvatske manjine, priopćilo je MVP.
ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova (MVP) Gordan Bakota posjetio je u utorak vojvođanski grad Sombor i s tamošnjim dužnosnicima razgovarao o položaju pripadnika hrvatske manjine, priopćilo je MVP.

O toj je temi razgovarao s gradonačelnikom Sombora Jovanom Slavkovićem i predsjednikom Skupštine općine Sombor Miodragom Sekulićem, posebno nakon nedavno potpisanog Sporazuma o zaštiti manjina između Hrvatske i Srbije i Crne Gore.

Bakota se susreo i s predstavnicima hrvatske manjine u Somboru, posjetio Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo "Vladimir Nazor", te tvrtke "Somboled" koja je u većinskom vlasništvu zagrebačke "Lure" i "Somborgas" čiji je većinski vlasnik "Montmontaža" iz Zagreba.

U hrvatskom izaslanstvu bili su i hrvatski veleposlanik u SCG-u Tonči Staničić, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Josip Ivanović i generalni konzul u Subotici Davora Vidiša, navodi se u priopćenju MVP-a.

U Vojvodini i Beogradu je tijekom vikenda boravila i Doris Pack, predsjednica izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s jugoistočnom Europom i šefica Misije Europskog parlamenta za utvrđivanje činjeničnog stanja o položaju nacionalnih manjina u Vojvodini.

Nakon sastanka s visokim srbijanskim dužnosnicima, Pack je izjavila da vlasti u Srbiji ozbiljno shvaćaju etničke incidente u Vojvodini i spremne su spriječiti njihovo ponavljanje u budućnosti.

Po njezinim riječima, za većinu incidenata odgovornost snose mladi ljudi, te su odgoj i obrazovanje ključni za prevenciju incidenata. Dodala je da su mogući uzroci incidenata koji su se u Vojvodini događali u proteklih godinu i pol dana i velika stopa nezaposlenosti i loša gospodarska situacija u pokrajini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙