FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Doris Pack: Srbijanske vlasti ozbiljno shvaćaju etničke incidente u Vojvodini

BEOGRAD,31. siječnja(Hina) - Vlasti u Srbiji ozbiljno shvćaju etničkeincidente u Vojvodini i spremne su spriječiti njihovo ponavljanje ubudućnosti, izjavila je u ponedjeljak u Beogradu Doris Pack,predsjednica izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s jugoistočnomEuropom i šefica Misije Europskog parlamenta za utvrđivanječinjeničnog stanja o položaju nacionalnih manjina u Vojvodini.
BEOGRAD,31. siječnja(Hina) - Vlasti u Srbiji ozbiljno shvćaju etničke incidente u Vojvodini i spremne su spriječiti njihovo ponavljanje u budućnosti, izjavila je u ponedjeljak u Beogradu Doris Pack, predsjednica izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s jugoistočnom Europom i šefica Misije Europskog parlamenta za utvrđivanje činjeničnog stanja o položaju nacionalnih manjina u Vojvodini.

Doris Pack, koja se u Beogradu, nakon susreta s predstavnicima etničkih i vjerskih zajednica tijekom vikenda u Vojvodini, u ponedjeljak sastala s predsjednikom i premijerom Srbije Borisom Tadićem i Vojislavom Koštunicom, te ministrom vanjskih poslova SCG Vukom Draškovićem i srbijanskim ministrima policije i obrazovanja Draganom Jočićem i Slobodanom Vuksanovićem, na konferenciji za novinare je izjavila da je utvrđeno kako za većinu incidenata odgovornost snose mladi ljudi, te su odgoj i obrazovanje ključni za prevenciju incidenata.

U tom kontekstu, rekla je Pack, velikom broju izbjeglih i raseljenih ljudi koji su došli u Vojvodinu nije poznata tradicija multietičnosti u društvu. "Zato i mislim da je vrlo važna uloga obrazovanja, kako bi se oni upoznali s osobinama svog novog susjedstva, u kojem žive kao izbjeglice i raseljeni", rekla je Doris Pack, napominjući da su mogući uzroci incidenata koji su se u Vojvodini događali u proteklih godinu i pol dana i velika stopa nezaposlenosti i loša privredna situacija u pokrajini.

Po riječima Doris Pack, tijekom razgovora sa žrtvama incidenata i predstavnicima MUP-a ispostavilo se da policija na incidente ne reagira dovoljno brzo i efikasno, te je stoga izaslanstvo EP-a zamolilo srbijanskog ministra policije Dragana Jočića da lokalnoj policiji izda uputstva za buduće "izravno i što brže" postupanje u slučaju novih incidenata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙