FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rehn traži ispunjenje normi za ulazak u europsku obitelj

PRIŠTINA,24.siječnja.2005(Hina) - Visoki povjerenik za proširenjeEuropske Unije Olli Rehn pozvao je u ponedjeljak u Prištini kosovskeinstitucije da ispune obveze prema svim međunarodnim institucijama,uključujući i Međunarodni sud za ratne zločine u den Haagu (ICTY), akosovske Srbe da se uključe u kosovske institucije.
PRIŠTINA,24.siječnja.2005(Hina) - Visoki povjerenik za proširenje Europske Unije Olli Rehn pozvao je u ponedjeljak u Prištini kosovske institucije da ispune obveze prema svim međunarodnim institucijama, uključujući i Međunarodni sud za ratne zločine u den Haagu (ICTY), a kosovske Srbe da se uključe u kosovske institucije.

Rehn je izjavio je Kosovo na dobrom putu ostvarenja standarda koje je odredila međunarodna zajednica te izrazio potporu Europske Unije Kosovu uoči početka razgovora o konačnom statusu Kosova.

Rehn je u ponedjeljak razgovarao u Prištini s predsjednikom Kosova Ibrahimom Rugovom, premijerom Ramushem Haradinajem, zamjenikom šefa UNMIK-a Larrijem Rossinom i političkim čelnicima Albanaca i Srba na Kosovu.

Rehn je ocijenio da Kosovo ima svoje mjesto u velikoj europskoj obitelji, ali da mora ispuniti predviđene europske norme i standarde.

Kosovo treba postati "tolerantno, demokratsko i multinacionalno društvo u kojem svi građani imaju pravo živjeti, raditi i slobodno se kretati, neovisno o njihovoj nacionalnoj pripadnosti", izjavio je Rehn.

On je pozvao Washington i Bruxelles na pronalaženje zajedničkog stajališta o budućnosti Kosova.

Kosovski sugovornici obećali su da će raditi na ispunjenju kriterija koje zahtijeva Europska Unija za integraciju u europsku obitelj.

Visoki povjerenik za proširenje Europske Unije posjetit će nakon Prištine Beograd.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙